Mamma mia! Charles Leclerc incasseert penalty voor Jeddah

Het seizoen van Ferrari en Charles Leclerc begint op zijn opperbest. Na het twee keer falen van de ECU in Bahrein krijgt de Monegask tien plekken straf aan de broek.

Mamma mia! Charles Leclerc incasseert penalty voor Jeddah

De inmiddels legendarische onbetrouwbaarheid van Ferrari heeft al bij de tweede race van het seizoen keihard toegeslagen. Na een kostbare uitvaller in Bahrein krijgt Charles Leclerc tien strafplaatsen aan zijn broek voor het opnieuw vervangen van de control electronics van zijn SF-23. Op het krappe circuit van Jeddah komt de straf bijzonder hard aan.

Energy Store

Leclerc moet boeten voor een dubbel probleem met de Control Electrons van zijn wagen bij de openingsrace in Bahrein. Nog voor de Grand Prix werd er door de Scuderia een onregelmatigheid gespot in de telemetrie, waardoor de eerste motorcomputer preventief vervangen moest worden.

De nieuwe accu gaf er vervolgens op de zondag alsnog de brui aan. Nu duidelijk is geworden dat de eerste accu niet opnieuw ingezet zal kunnen worden is de penalty uitgedeeld. Per seizoen zijn er immers maar twee Control Electronics-units beschikbaar. De in Bahrein ook preventief vervangen accu is kennelijk wel geschikt om opnieuw in te zetten.

P8

Het feit dat Leclerc beide accu's al ingezet heeft betekent dat hij waarschijnlijk later in het seizoen nog een penalty van vijf plaatsen zal moeten pakken. Het onderdeel is er immers niet op toegerust om een compleet seizoen vol te maken, zelfs als er niets mis gaat.

Voor dit weekend is de straf in ieder geval een dooddoener. Vanwege de hogesnelheidsbochten en het gladdere asfalt rekende Ferrari zichzelf betere kansen toe in Saoedi Arabië. Door de penalty lijkt een achtste plek voorlopig het hoogst haalbare.

Formule 1
  • NLBeeld / BrunoPress, Formula 1