Deze volledig aangeklede Force India-motorhome kan van jou zijn

Wil jij leven als Nico Hülkenberg, Esteban Ocon of Sergio Perez? Met deze volledig toegeruste Force India-motorhome kan het allemaal.

Deze volledig aangeklede Force India-motorhome kan van jou zijn

We zien ze constant in helikoptershots en op de achtergrond van interviews: F1's enorme en bijzonder luxe motorhomes. De bouwwerken zijn zo uitgebreid en zien er van buiten zo solide uit dat je al snel vergeet dat ze allemaal tijdelijk zijn.

Elk Grand Prix weekend worden de soms drie verdiepingen tellende constructies weer opgebouwd en afgebroken. Voor een zeer kort weekje heb je echter alles wat je hartje begeert op een normaal volledig kaal paddock.

Sahara Force India

Voor mensen zonder connecties met een team is het interieur van zo'n motorhome uiteraard verboden terrein. Via een advertentie op het Duitse Ebay kun je daar echter verandering in brengen. Tussen de prulletjes op Kleinanzeigen is namelijk een officiële Force India-motorhome te vinden. Volgens de aanbieder stamt het gevaarte uit 2010.

Aan de posters in het interieur en de teamnaam op de trailers te zien ging het ding rond het faillissement in 2018 uit dienst. In 2019 ging het team immers verder als Lawrence Stroll's Racing Point. In de tussentijd hebben Adrian Sutil, Vitantonio Liuzzi, Paul di Resta, Nico Hülkenberg, Sergio Perez en Esteban Ocon mogen vertoeven in de motorhome.

"Motorhome"

De term 'motorhome' is een zeer breed begrip als het aankomt op de monsters die we in de Formule 1 zien. Het aangeboden exemplaar heeft bijvoorbeeld onder andere een ruime receptie, volledig ingerichte keuken, meerdere badkamers en douches, meerdere slaapkamers, een kantoor en vergaderruimte, een dakterras met balkon en een massageruimte verdeeld over drie verdiepingen. Veel "motor" zit er dan ook niet in: er zijn maar liefst zes fullsize trailers nodig om het geraamte van het apparaat op te bouwen.

F1-waardig prijskaartje

Een F1-waardige accommodatie heeft uiteraard een bijbehorend prijskaartje. Vijf jaar na z'n laatste Grand Prix-weekend moet de motorhome nog altijd een half miljoen euro opbrengen. De trailers zitten bij de prijs inbegrepen, maar je zult uiteraard zelf de trucks aan moeten leveren.

Je kunt de volledig opgebouwde motorhome op dit moment komen bezichtigen in Hildesheim, een stadje net onder Hannover. Mocht je besluiten het ding te kopen, dan zul je hem waarschijnlijk zelf weer af moeten bouwen en in stukken mee moeten nemen. Je moet dus wel even wat over hebben voor dit indrukwekkende stukje F1-historie.

Volgens Motor1.com krijg je er voor dat half miljoen wel nog even wat plaatjes en posters, track guides, trainingsmateriaal en zelfs de raceonderbroek van Esteban Ocon bij. Dat je het even weet.

Formule 1
  • Schmidt via Ebay Kleinanzeigen