Absolute F1-legende slaat Sylvie Meis aan de haak 

Vandaag in Autobahn Boulevard: tv-persoonlijkheid en fashionista Sylvie Meis heeft een icoon uit de F1-wereld aan zich weten te binden. De beste man is dus ook in zijn priveleven nog altijd een echte winnaar.

F1-legende slaat Sylvie Meis aan de haak 

De vriendinnen en vrouwen van de huidige Formule 1-sterren staan over het algemeen niet echt in de spotlights. Er zijn immers maar weinig racefans die de vriendinnen van Alex Albon of Oscar Piastri zullen kunnen herkennen. De andere kant van die relaties is immers veel interessanter.

Zo ook bij het nieuwste showbizkoppel bij onze oosterburen. Presentatrice, zakenvrouw en influencer Sylvie Meis heeft namelijk weten aan te pappen met een legendarische coureur. Niemand minder dan Markus Winkelhock.

Markus Winkelhock

Bij het grote publiek is de 42-jarige Duitser niet echt bekend, maar binnen de Formule 1 heeft hij een haast mythische status bereikt. Als zoon van de in 1985 verongelukte Manfred kwam Winkelhock midden in het seizoen van 2007 de sport binnen met het noodlijdende team van Spyker.

Markus startte de Grand Prix van Europa op de Nürburging vanaf de 22ste en laatste plek, met een tijd 1.4 seconden langzamer dan teamgenoot Adrian Sutil. Al op de opwarmronde gokte het team op een aankomende regenbui en werd Winkelhock naar binnen geroepen voor full wets.

Het bleek een meesterzet: na een enorme stortvloed waardoor de rest van het veld van de baan vloog ging de Duitser ruim aan de leiding. De ravage zorgde echter voor een safety car, waarna het weer opklaarde, de baan opdroogde en de Spyker hard achteruit ging. Na 13 ronden moest Winkelhock opgeven met een hydraulisch probleem. Vanwege een gebrek aan sponsorgeld kwam hij nooit meer aan de start van een Grand Prix. Markus vond na de F1 echter een lucratieve carrière in de GT-raceri, met name als fabrieksrijder bij Audi.

Halve ronde voor

Volgens de roddelpers gaat het Markus in zijn priveleven een stuk beter voor de wind. De Duitser werd tijdens een persevenement van kledingmerk MAC Jeans namelijk gespot met tv-dame Sylvie Meis. De twee zouden bijzonder innig geweest zijn tijdens de avond. Volgens de Privé werden er zelfs al hartjes over en weer gestuurd. Ook zijn ze elkaar gaan volgen op Instagram.

De geruchten rond het koppel komen kort na de breuk tussen Meis en de Duitse moderne kunstenaar Niclas Castello. Markus lijkt inmiddels minimaal een halve ronde voor te liggen op zijn voorganger.

Formule 1
  • NL Beeld / BrunoPress, Audi