Sabine Schmitz krijgt eigen bocht op de Nürburgring 

De racelegende en TV-persoonlijkheid wordt geerd met haar eigen bocht op de beruchte Nordschleife.

Sabine Schmitz krijgt eigen bocht op de Nürburgring 

We hebben er even op moeten wachten, maar de organisatie achter de Nürburgring heeft eindelijk de knoop doorgehakt. Drie maanden nadat Sabine Schmitz haar strijd tegen kanker verloor heeft het circuit aangekondigd een bocht naar de legendarische coureur en ambassadeur van de Nürburgring te vernoemen. Schmitz is tot op heden de enige vrouwelijke coureur die de prestigieuze 24 uur van de Nürburgring wist te winnen. Dat deed ze meteen twee keer achter elkaar in 1996 en 1997.

De BMW M3 waarmee Schmitz haar eerste N24 won, 1996.

Onverschrokken

Met de aankondiging geeft de Nürburgring gehoor aan een mateloos populaire petitie waarin hetzelfde gevraagd werd. De suggesties die voormalig Ringtaxi-bestuurder en Bridge to Gantry-oprichter Dale Lomas in de petitie deed zijn echter niet meegenomen. Lomas had graag gewild dat een van de meest gevaarlijk secties naar Schmitz vernoemd zou worden, als eerbetoon aan haar onverschrokken rijstijl.

Koninging van de Nürburgring

Uiteindelijk is het de allereerste bocht op de oude Nordschleife geworden. Elke keer als een rijder tijdens de 24-uurs race de Nordschleife oprijdt zal hij of zij als eerste begroet worden door de Sabine Schmitz Kurve. Zo wenst de Koningin van de Nürburgring iedere racer die de uitdaging aangaat het allerbeste toe. Een mooi gebaar.

Nürburgring Managing Director Mirco Markfort vat het mooi samen: Sabine Schmitz was de ambassadeur van de Nürburgring. Haar naam werd over de hele wereld in één adem genoemd met ons circuit. Ze staat voor de definitie van de Nürburgring: de nauwe verbinding met de regio, de korte afstand tot de fans en de passie."

Tijdens de ROWE 6 Hours ADAC Ruhr-Pokal-Rennen NLS-race op 11 september wordt de Sabine Schmitz Kurve officieel in gebruik genomen.

Nieuws
  • Petrolicious, BMW