Petitie om bocht naar Sabine Schmitz te vernoemen mateloos populair

Bridge to Gantry oprichter Dale Lomas vraagt in een petitie aan de organisatie van de Nurburgring een bocht naar de gevallen raceheldin te vernoemen.

Petitie om bocht naar Sabine Schmitz te vernoemen mateloos populair

Het kwam twee dagen geleden als een schok: het overlijden van de enig echte Koningin van de Nurburgring. Op 51-jarige leeftijd verloor Sabine Schmitz de strijd tegen kanker. Sabine maakte zich bij het grote publiek populair met haar werk voor Top Gear, maar voor fans van de Nordschleife was ze veel meer dan dat.

Ze was de eerste vrouw die de 24 uur van de Nürburgring en het VLN-kampioenschap op haar naam wist te schrijven. Ook was ze jarenlang een bekend gezicht als officiële BMW Ringtaxi-coureur, waarbij ze met drie passagiers menig amateur racer voorbij stak tijdens de Touristenfahrten.

Bridge to Gantry

De Nürburgring-gemeenschap wil nu iets terugdoen voor Sabine. Een petitie gestart door Dale Lomas, voormalig Ringtaxi-chauffeur en oprichter van Nordschleife-blog Bride to Gantry, vraagt de Nürburgring om een bocht van de Nordschleife naar haar te vernoemen. In twee dagen kwam de teller al op meer dan 25.000 handtekeningen te staan.

Tegenover Road & Track motiveert Lomas zijn petitie: "Sabine is een krachtig symbool voor heel veel groepen (op de Nurburgring). Allereerst is ze een racer, een lokale en succesvolle racer bovendien. En ze begon van onderaf. As een lokale rijder is het winnen van de 24 uur van de Nurburgring een prestatie voor het leven, en ze deed het twee keer achter elkaar."

Suggesties

De Nurburgring Nordschleife telt maar liefst 170 bochten. Het merendeel hiervan heeft geen specifieke naam. Lomas lijkt het daarom een perfect idee om een van de gevaarlijkste secties naar de onbevreesde Schmitz te vernoemen.

Hij heeft al een paar suggesties: "Mijn vriend Daniel Schwerfeld suggereerde de enge sprong voor het Schwedenkreuz. Deze zouden we Schmitzkuppe (de piek van Schmitz) kunnen noemen. Ik heb zelf de voorkeur voor de extreem snelle linkerbocht, de zogenaamde 'derde links' van Kesselchen, omdat het een super enge bocht is op hoge snelheid en de nodige respect verdient. Hoe dan ook, de Nordschleife heeft een hele hoop secties zonder naam, en Sabine verdient het dat alleen de moeilijkste en meest gevaarlijke secties naar haar vernoemd worden!"

Terughoudend

De organisatie van de Nürburgring heeft gisteren nogal terughoudend gereageerd op de petitie. In een statement op Facebook zegt de organisatie dat het te vroeg is om te praten over het hernoemen van een bocht. De organisatie wil de familie en vrienden van Sabine Schmitz eerst de tijd geven om het verlies te verwerken. Wel zegt de Nürburgring in gesprek te zijn met partners om de beste manier om haar te eren te bepalen.

Dale Lomas heeft begrip voor de situatie: "Ik ben niet blind voor de commerciële realiteit, ik begrijp dat het een groot bedrijf is met aan flink aantal verplichtingen, en ik ben gewoon een gast die vroeger de Taxi bestuurde en elke week uitgekauwd werd voor illegale drifts. Maar ik hoop dat het gaat gebeuren."

Petitie tekenen

De petitie tekenen kan hier.

Autosport
  • Bridge to Gantry