Haas probeert podium voor Nico Hülkenberg te forceren

Het team van Haas heeft een protest ingediend tegen de provisionele raceresultaten van Melbourne. De Amerikaanse formatie hoopt zo Nico Hülkenberg aan zijn langverwachte eerste podium te kunnen helpen.

Haas probeert podium voor Nico Hülkenberg te forceren

De chaos en verwarring rond de finish van de Grand Prix van Australië heeft nog een staartje gekregen. Het team van Haas heeft namelijk formeel bezwaar gemaakt tegen de volgorde die door de wedstrijdleiding gegeven werd aan de laatste safety car herstart.

De volgorde van het paraderondje naar start/finish was namelijk identiek aan die van voor de tweede staande herstart, afgezien van de vier in de chaos uitgevallen coureurs. Als het aan het Amerikaanse team ligt wordt de spookherstart echter wél meegenomen in de resultaten.

Virtueel podium

De reden achter het protest is erg simpel. Nadat de andere Haas van Kevin Magnussen de herstart veroorzaakte stond de overgebleven wagen van Nico Hülkenberg als achtste op de grid.

Drie bochten en een hoop crashes verder was Nico echter als vierde onderweg. Vanwege de penalty voor Carlos Sainz werd dat virtueel zelfs een derde plek. Heel even had Nico dus eindelijk zijn langverwachte podium te pakken.

Loos protest

In de officiële raceresultaten werd Hülkenberg echter genoteerd als zevende. Dat kan bij Haas uiteraard niet door de beugel. Het protest heeft echter weinig kans van slagen.

De wedstrijdleiding volgde namelijk dezelfde procedure die gehanteerd werd na de crash van Zhou Guanyu op Silverstone vorig jaar. Destijds had Haas daar ook geen problemen mee. Het protest is dus vooral voor de sier.

Formule 1
  • MoneyGram Haas F1 Team