VIDEO: Gasly/Ocon crash stuurde ook brokstukken richting het publiek

Het incident rond Kevin Magnussen was kennelijk niet zo buitengewoon als de organisatie claimde. Beelden van social media laten zien dat ook bij de aanvaring tussen beide Alpines flinke stukken carbon richting de toeschouwers gelanceerd werden.

VIDEO: Gasly/Ocon crash stuurde ook brokstukken richting het publiek

Organisator Australian Grand Prix Corporation ligt in de nasleep van de chaotische race in Melbourne flink onder vuur. De AGPC liet bij de finish al steken vallen door veel te vroeg toeschouwers op de baan toe te laten. Daarbij kwamen de verwondingen van een fan na de crash van Kevin Magnussen op ronde 56.

Kevin Magnusen-fan Will Sweet werd geraakt door een flink stuk van de wielnaaf van de Haas, waarbij hij een snee in zijn onderarm opliep. Volgens AGPC CEO Andrew Westacott ging het echter om buitengewone omstandigheden, aangezien het stuk carbon 20 meter recht omhoog geschoten zou zijn, ver boven de 3 meter hoge vanghekken.

Door het hek

Nieuwe beelden van de crash van Pierre Gasly en Esteban Ocon laten echter zien dat Sweet's situatie helemaal niet zo uniek was. De Alpine van Ocon vuurde bij dat incident immers ook een stuk wiel op de toeschouwers af.

Dit keer gingen de brokstukken echter niet over de hekken, maar er vol door. Gelukkig stonden de toeschouwers op dit gedeelte van het circuit echter ver van de hekken af, waardoor alleen de marshals enig gevaar liepen.

Veiligheidsrisico

Met name het laatste incident maakt in ieder geval duidelijk dat het ontwerp van de vanghekken best wel eens herzien mag worden. Er zijn duidelijk nog teveel en te grote mazen in het hekwerk waar grote brokstukken tussendoor kunnen komen.

Australië mag dan het land van Mad Max en de Thunderdome zijn, maar de veiligheid van de fans staat nog altijd voorop. Bovendien zijn de vanghekken over de hele wereld hetzelfde, waardoor er mogelijk een groot veiligheidsrisico ontdekt is.

Formule 1
  • Formula 1, Red Bull Content Pool