Organisatie Australische GP op het matje voor te vroege track invasion

Na chaotische race en controversiële finish ligt ook de lokale promotor in Melbourne onder vuur. De FIA heeft een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van fans op het circuit voor het einde van de race.

Organisatie Australische GP op het matje voor te vroege track invasion

Met een recordbrekende drie rode vlaggen, talloze crashes en een omstreden finish barst de Grand Prix van Australië al van de sensatie en controverse.

Het paraderondje achter de safety car richting de finishvlag zorgde er echter voor dat de race als een nachtkaars uitging. Dat was kennelijk te saai voor de organisatie en de aanwezige fans. De traditionele bezetting van de baan ging namelijk een stuk eerder van start dan gebruikelijk.

Verantwoording

Volgens de FIA werd de zogeheten track invasion namelijk al in gang gezet voordat de race officieel voorbij was. Dat heeft uiteraard voor potentieel gevaarlijke situatie gezorgd.

De stewards hebben de vertegenwoordiging van promotor en organisator Australian Grand Prix Corporation ter verantwoording geroepen met betrekking tot het incident.

Niet de eerste keer

Het is helaas niet de eerste keer dat fans vroegtijdig Albert Park op gestormd zijn. In 2017 kreeg het circuit al te maken met overenthousiaste toeschouwers die Sebastian Vettel wilden feliciteren op de uitloopronde. De precieze omvang en toedracht van het incident van dit jaar is nog niet bekend.

Formule 1
  • F1 Australian Grand Prix
  • Motor Racing Clips