Gefrustreerde Lando Norris vloekt in het Nederlands (video)

Na een foutje bij een simrace floepten er wat opvallende woorden uit de mond van de McLaren-kopman.

Gefrustreerde Lando Norris vloekt in het Nederlands (video)

De huidige generatie F1-coureurs is eigenlijk altijd aan het racen. Met behulp van racesims kunnen ze thuis vrolijk verder knallen in allerlei categorieën. Mannen zoals Max Verstappen en Lando Norris streamen hun online avonturen ook nog eens naar een wereldwijd publiek. Dat levert soms bijzondere en soms zelfs controversiële momenten op. Vraag bijvoorbeeld maar aan ex-Red Bull Junior Jüri Vips.

Geen ABN

Bij een stream voor zijn kanaal Quadrant liet Lando Norris ook wat opvallende woorden vallen. Gelukkig was het niets om voor gecanceld te worden. De Brit maakte op de virtuele Red Bull Ring een fout in zijn virtuele Mercedes, spinde van de baan en raakte de muur. Met een bijzonder accent schreeuwde Norris vervolgens: "Godver! Jonge, alsjeblieft!."

Britse Belg

Lando's parate kennis van Nederlands kan voor sommigen als een verrassing komen, maar het is letterlijk met de paplepel ingegoten. De McLaren kopman is namelijk half Belgisch. Moeder Cisca Norris (Wauman) leerde hem een bescheiden hoeveelheid Vlaams Nederlands. Lando bezit bovendien een dubbel Brits-Belgisch paspoort, ook al is hij in het Engelse Bristol geboren.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots