TeamLH-petitie Abu Dhabi '21 haalt 100.000 handtekeningen

De oude petitie bedoeld om het resultaat van Abu Dhabi '21 ongeldig te verklaren heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Na een nieuwe impuls vanuit Twitter is de campagne voorbij de 100.000 geraakt.

TeamLH-petitie Abu Dhabi haalt 100.000 handtekeningen

Er zijn maar een paar dingen zeker in het leven. De dood, belastingen en het eindeloze gejammer over de Grand Prix van Abu Dhabi van 2021. De harde kern van de Lewis Hamilton-fanbase zit bijna 500 dagen na dato nog steeds middenin de controversiƫle finish van de laatste race van dat seizoen.

Ronde 58 is volgens TeamLH nog altijd een van de meest verschrikkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de wereld. De nog altijd onverminderde fanatieke drang om het resultaat alsnog te veranderen resulteerde vorige week nog in een Twitter-campagne om een jaar oude Change.org petitie een impuls te geven.

De petitie

Het doel van de petitie is uiteraard om het resultaat van de race zo aan te passen dat Sir Lewis de winnaar is. Door het ongeldig verklaren van ronde 58 zou Hamilton de winst en zijn achtste titel in zijn schoot geworpen krijgen.

Erg veel animo was er echter niet voor het voorstel: vorige week stond de teller namelijk op ongeveer 78.000 handtekeningen, een scherp contrast met de kijkcijfers van de seizoensfinale waar het allemaal om draait. Daar keken immers 108,7 miljoen mensen naar.

100K

De nieuwe campagne lijkt nu toch een beetje z'n vruchten af te werpen. Acht dagen na ons laatste bericht over het geschreeuw op Twitter is de petitie de 100.000 handtekeningen gepasseerd. Het doel van 150.000 krabbeltjes zal met dit tempo over een week of twee bereikt worden.

Wat het plan precies is als de petitie 'slaagt' is niet bekend. Change.org heeft immers totaal geen autoriteit op motorsportgebied, en 150.000 handtekeningen is nog steeds een druppel op een gloeiende plaat.

Voor TeamLH zal het waarschijnlijk niet zoveel uitmaken hoe redelijk of effectief de campagne werkelijk is. De radicale Lewis-fans hebben gewoon een bliksemafleider nodig. Zodra duidelijk wordt dat de petitie niet werkt zullen ze ongetwijfeld een volgende manier vinden om hun woede en frustratie ene plek te geven.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, Red Bull Content Pool