Bij een klassenauto horen ook banden en velgen met klasse!

Jij rijdt een BMW M5, een luxe sportauto met bijzondere rijprestaties. Dan wil je er ook degelijke en stijlvolle BMW M5 velgen bij. Ook de banden die je hiervoor kiest zijn niet zomaar gewone banden. Of zoek je voor je Mercedes velgen 19 inch die je auto alle eer aandoen? Als je hierbij ook banden wil, dan wil je eveneens dat deze wielset volledig klopt met jouw auto.

Bij een klassenauto horen ook banden en velgen met klasse!

Banden en velgen volledig afstemmen op je sportieve auto is altijd een spannend moment. Er zijn zoveel modellen en afmetingen van velgen en daarbij ook nog eens een groot type van banden. Hoe maak je nu best je keuze? Met andere woorden, hoe stuur je nu jouw auto in zijn volle glorie de baan op? Heel eenvoudig: door de meest gepaste wielset te kopen. Wij geven je hier alvast een aantal tips. Laat je inspireren!

Kies de opbouw van de spaken en de afwerking van de velgen 

Bekijk bijvoorbeeld voor je BMW M5 de verschillende modellen BMW M5 velgen. Je merkt onmiddellijk dat er zwarte en chroom uitvoeringen zijn. Dezelfde modellen of ongeveer dezelfde types velgen in chroom of in zwart zullen elk op zich een totaal andere look aan je auto geven.

Daarnaast zijn het aantal spaken en hoe ze in het wiel zijn gezet, ook van groot belang. Veel fijne spaken lijken eleganter, weinig grove spaken ogen eerder stoer. Bekijk maar eens het enorme aanbod BMW M5 velgen. Je ziet meteen wat we bedoelen. Hetzelfde geldt voor velgen voor jouw Mercedes. Door de juiste keuze te maken, bepaal je zelf welke uitstraling de wielset aan jouw auto zal geven.

Size does matter 

Om het nu even te hebben over de grootte van de velgen: ja, dit is belangrijk. Als je voor jouw Mercedes zomaar even de keuze hebt uit velgen vanaf 16 inch tot 22 inch, dan begrijp je wat we bedoelen. Mercedes velgen van 16 inch zien er helemaal anders uit dan Mercedes velgen van 19 inch of 22 inch. Dat is ook logisch.

Welke afmeting van velgen je kiest, hangt af van je eigen rijgedrag, je karakter en ook de look die je aan je auto wil geven. Een Mercedes G-klasse vraag natuurlijk andere velgen en banden dan een Mercedes E- of A-klasse. En je rijdt inderdaad niet met dezelfde banden en velgen op een BMW X7 als op een BMW 1- of 2-serie.

Bekijk zeker ook de praktische kant 

Wanneer je je wielset aankoopt, stellen zich ook nog andere vragen. Ga je bijvoorbeeld voor een gebruikte of nieuwe wielset? De beste leveranciers geven ook garantie op gebruikte wielsets en zorgen er bijvoorbeeld voor dat je velgen uitgebalanceerd zijn.

Of wil je bijvoorbeeld je huidige Mercedes velgen 19 inch en de banden makkelijk omruilen voor een andere wielset? Ook dit kan wanneer je samenwerkt met een degelijke leverancier.

Trouw aan je eigen stijl

Voor je zoektocht geven we je vooral één gouden tip: wees trouw aan je eigen stijl. Je hoeft geen compromissen te sluiten. Het aanbod velgen, zowel voor Mercedes als voor BMW is zodanig groot dat je je eigen stijl kunt aanhouden.