Charles Leclerc wordt keihard genegeerd bij persco Baku (video)

Na een dramatische start van het seizoen had Leclerc in Baku eindelijk zijn eerste podium van het jaar te pakken. Bij de postrace persconferentie kreeg de Monegask echter geen enkele kans om erover te praten.

Charles Leclerc wordt keihard genegeerd bij persco Baku (video)

Na uitvallers in Bahrein en Melbourne en een penalty in Jeddah stond Charles Leclerc op een schamele tiende plek in het kampioenschap, een schril contrast met zijn zinderende seizoensstart vorig jaar.

In Azerbeidzjan had hij eindelijk een raceweekend zonder grote problemen, wat hem twee pole positions en twee podiums opleverde. Leclerc ging van 6 naar 28 punten en schoot in één weekend vier plaatsen omhoog in het kampioenschap.

'Vraagje voor Max...'

Na zo'n revanche is het niet meer dan logisch dat Charles het weekend graag van zich af wilde praten. Bij de persconferentie na de race kreeg hij daar echter geen enkele kans toe. Vanwege de overwinning van Sergio Perez en het gevecht tussen de Red Bulls waren vrijwel alle vragen namelijk bedoeld voor de twee heren naast hem. In een compilatie gepost door een Charles Leclerc fan account zien we de frustratie en ergernis gaandeweg groeien bij de Monegask.

Met een flinke eye roll liet Leclerc duidelijk weten wat hij van de situatie vond. Het is voor hem te hopen dat hij zich in Miami opnieuw mag gaan ergeren aan de pers in de postrace persconferentie. Dit jaar is het immers geen garantie dat hij opnieuw op het podium belandt. De Aston Martins en de Mercedessen zijn nog altijd een serieuze bedreiging.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots