Hamilton blij met showgehalte nieuwe rijderspresentatie: 'Ik vond het cool'

Sir Lewis snapt niet zo goed wat het probleem is met de door zijn collega's als vervelend en onnodig ervaren extra rijderspresentatie. De Brit is er helemaal voor om het showgehalte van de sport verder op te pompen.

Hamilton blij met showgehalte nieuwe rijderspresentatie: 'Ik vond het cool'

In de aanloop van de Grand Prix van Miami probeerde de Formule 1 een nieuwe gimmick uit. Naast het traditionele paraderondje met klassiekers, supercars of een grote truck werden de coureurs een voor een voorgesteld in de stijl van Amerikaans showworstelen. De rijders kwamen een voor een op in rookwolken en een haag van cheerleaders, waarna rapper LL Cool J op maximaal volume een korte samenvatting oplas.

Méér show

De extra presentatie viel bij de meeste coureurs niet in de smaak. Mannen zoals Fernando Alonso, Sergio Perez, Pierre Gasly en Max Verstappen betitelden de ceremonie als afleidend en compleet onnodig.

Sir Lewis Hamilton zette zich echter neer als de uitzondering die de regel bevestigde door het tegenovergestelde te zeggen. De zevenvoudig wereldkampioen is namelijk dolblij dat de Formule 1 het showgehalte van de sport probeert op te blazen:

"Ik denk dat het cool is dat de sport constant groeit en evolueert en ze niet alleen maar hetzelfde dat ze in het verleden gedaan hebben doen. Ze proberen nieuwe dingen. Ze proberen de show constant te verbeteren en ik steun dat volledig."

Celebs

Uit het tweede deel van Lewis' reactie blijkt dat het het niet zozeer de rijderspresentatie was die indruk op hem gemaakt had, maar de aanwezige celebs. Naast jeugdheld LL Cool J waren namelijk ook artiest Will.i.am (Black Eyed Peas) en tenniszusjes Serena en Venus Williams aanwezig. Dat maakt de presentatie voor Hamilton al een succes:

"Ik bedoel man, ik groeide op luisterend naar LL Cool J en nu is LL Cool J daar, dat was cool. Dan kijk je de andere kant op en heb je Willi.i.am, die een geweldige artiest is. Je hebt Serena en Venus (Williams) daar staan. Ik vond het cool, het is geen issue voor mij."

Formule 1
  • Formula 1, Red Bull Content Pool, NL Beeld / Proshots