Miami GP security vergrijpt zich aan Sir Jackie Stewart (video)

De absolute F1-legende werd op de grid van Miami niet herkend, wat leidde tot ongemakkelijke situaties. Gelukkig kon de boel gesust worden voordat het escaleerde.

Miami GP security vergrijpt zich aan Sir Jackie Stewart (video)

Binnen de Formule 1 zijn er een paar figuren die gezien kunnen worden als echte royalty. Drievoudig wereldkampioen en voormalig teameigenaar Sir Jackie Stewart behoort zonder twijfel tot die categorie. Het zou dus niet meer dan logisch zijn dat de Schot zich vrij mag bewegen op de grid voorafgaand aan de race. Het beveiligingspersoneel in Miami dacht daar echter anders over.

Sir Jackie vs security

Sir Jackie werd op de grid aangesproken door Sky Sports' Martin Brundle, die bezig was met zijn beroemde grid walk. Brundle was eigenlijk op weg om tennis-ster Roger Federer te interviewen, maar werd tegengehouden bij een VIP-lintje.

Toen het Martin niet lukte om de aandacht van Federer te trekken nam meneer Stewart het heft zelf in handen. De 83-jarige legende probeerde tussen de beveiligers door te stormen, maar werd al snel bij de schouders gepakt. Gelukkig was Mercedes-coureur George Russell vlakbij om de situatie snel te sussen. Door het ingrijpen van George werden de gemoederen bedaard voordat iemand besloot Sir Jackie op de grond te gooien.

Eigen personeel

Het is helaas niet de eerste keer dat F1-coryfee bij een Amerikaanse race te maken kreeg met beveiligingspersoneel zonder kennis van zaken. In de aanloop naar de Grand Prix van Amerika van vorig jaar overkwam Martin Brundle hetzelfde toen hij probeerde rapper Megan Thee Stallion te interviewen.

In dat geval waren het echter prive-bodyguards, die na het incident meteen verbannen werden van de grid. Het feit dat het door de Grand Prix ingehuurde personeel zich hetzelfde gedraagt is betreurenswaardig.

Formule 1
  • NL Beeld / BrunoPress