Eerste beelden Mercedes W14B mét sidepods

De eerste gelekte beelden van de gewijzigde Mercedes zijn eindelijk hier. Met dank aan F1-journalist Albert Fabrega is de W14B op de gevoelige plaat gezet.

Eerste beelden Mercedes W14 mét sidepods

Na twee volledige ontwikkelingsprogramma's is Mercedes eindelijk overstag gegaan. Ondanks de desastreuze W13 ging de voormalige kampioensformatie stug door met een vergelijkbaar 'zeropod' concept voor de auto van 2023, wat marginaal betere resultaten opleverde. Inmiddels is onder de leiding van teruggekeerde technische chef James Allen echter toch het mes gezet in het uniek concept.

De 'B-spec' van de Mercedes W14 kenmerkt zich namelijk door veel meer conventionele sidepods. F1-correspondent Albert Fabrega wist de eerste kiekjes te schieten van de nieuwe bolide.

Nieuw concept

De ietwat vage beelden laten een veel grotere, rondere luchtinlaat zien vergeleken met de eerste versie. Door de beperkte belichting is het echter niet duidelijk of de nieuwe sidepod de brede lijn van Ferrari/Haas of de undercut van alle Red Bull-derivaten volgt.

Twitteraar Bryce Sullivan paste de afbeelding van het nieuwe concept aan om meer duidelijkheid te krijgen. Zo werd zichtbaar dat de unieke bovenste pylon met de extra 'vleugel' nog steeds aanwezig is, maar nu geïntegreerd is met de bredere sidepod. In tegenstelling to voorheen eindigt de vleugel nu in een flinke extra winglet.

W13.1

De nieuwe Mercedes doet ironisch genoeg denken aan de eerste versie van de W13, die alleen bij de eerste test in Barcelona in actie kwam. De lijnen van de W14B zullen ongetwijfeld echter heel anders zijn, aangezien Mercedes de concurrentie meer zal willen nabootsen. Naast de nieuwe sidepods is ook de voorwielophanging en de vloer van de W14B grondig herzien.

UPDATE: hier zie je de sidepods in meer detail!

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team