De nieuwe Mercedes sidepods in meer detail 

Beelden van de volledig vernieuwde Mercedes W14 blijven binnendruppelen. De nieuwste serie foto's laat eindelijk zien voor welk concept het voormalige kampioensteam gegaan is.

De nieuwe Mercedes sidepods in meer detail 

Gisteren werd de allereerste afbeelding van de nieuwe Mercedes 'W14B' het net op geslingerd. F1-correspondent Albert Fabrega wist de bolide als eerste op de gevoelige plaat vast te leggen. Uit die ene slecht belichte foto werd al snel duidelijk dat het team eindelijk het unieke, maar zeer onsuccesvolle zeropod concept in de prullenbak gemikt had.

De bredere, meer conventionele luchtinlaten waren goed te zien, maar het precieze concept van de sidepods bleef een mysterie. Afgezien van een paar flitsen in een sponsorreclame kregen we helaas niet veel te zien.

Nieuwe beelden

Vandaag is daar echter al verandering in gekomen. Meer beelden vanuit de paddock laten eindelijk de nieuwe sidepods in hun volle glorie zien. Señor Fabrega hielp opnieuw met een handige vergelijking tussen de originele W14 en de 'B-spec'. Zoals verwacht is de toko van Toto aan het kopiëren geslagen, maar het concept van grote rivalen Red Bull werd toch genegeerd.

Geen Red Bull, wel Ferrari

Een shot van Sky Sports F1-praatjesmaker Simon Lazenby maakt goed duidelijk welke richting Mercedes gekozen heeft. De brede sidepods hebben een rechte voorkant, gevolgd door een aanzienlijke undercut in de flanken.

Met nieuwe koelsleuven bovenop de sidepods en een diepe groef doet het concept nog het meest denken aan dat van Ferrari en Haas, al zijn er ook vleugjes Aston Martin en Alpine te ontdekken.

Verloren race

Helaas voor Mercedes komt de grote update voor het minst representatieve circuit op de kalender. Door het afgelasten van Imola is het team gedwongen om de W14B in te zetten op het krappe, hobbelige en langzame stratencircuit van Monaco. Het team is er dan ook niet zeker van of er überhaupt iets van de vooruitgang te merken zal zijn. Volgende week hoopt Mercedes in Barcelona betere data te kunnen vergaren.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team