VIDEO: meerijden met een Ferrari V8 Subaru rally racer

Hoe maak je een Impreza rallywagen nog beter? Simpel: met een Ferrari V8. Met een 360 graden camera trakteert rallyrijder Sam Albert ons op heerlijke beelden en geluiden.

VIDEO: meerijden met een Ferrari V8 Subaru rally racer

Sam Albert is in het dagelijks leven een van de instructeurs van Amerikaanse rallyschool DirtFish. De Impreza uit 2004 is al jaren in zijn bezit en begon zijn leven als een doodgewone straatauto. In 2010 volgde een ombouw naar SCCA Pro Rally-specificaties. Recent werd Sam de standaard 2,5 liter turbo boxermotor zat en besloot hij een ander blok te zoeken.

Een blik op het reglement leerde hem dat natuurlijk ademende motoren tot 4,5 liter toegestaan waren. De meest krachtige motor binnen die specificaties is de 570 pk sterke F136 FB uit de 458 Italia. Omdat die motor toch iets te duur bleek ging Mr. Albert voor de 4,3 liter, 490 pk sterke F136 IH uit de California 30. Via een adapterplaat werd de motor verbonden aan de sequentiële versnellingsbaak van de Subaru.

Opvallend genoeg werd de gewichtsverdeling van de auto licht verbeterd door de swap. Voor ons is het vooral belangrijk wat de motorwissel met het geluid heeft gedaan. Via een set open pijpen gilt het flatplane het uit van plezier.

Cargasm
  • DirtFish