IndyCar-fan krijgt nieuwe auto na hard contact met vliegend wiel

Een losgevlogen wiel richtte bij de Indy 500 flinke schade aan bij een auto van een fan. IndyCar Series-eigenaar Penske Entertainment heeft beloofd een nieuwe bolide voor de fan aan te schaffen.

IndyCar-fan krijgt nieuwe auto na hard contact met vliegend wiel

De crash tussen Felix Rosenqvist en Kyle Kirkwood was een van de bijzondere momenten die van de Indy 500 van dit jaar een spektakel maakten. Nadat de Arrow McLaren van Rosenqvist de muur raakte tolde hij rond en tikte hij de Andretti Autosport machine van Kirkwood aan. Daarbij werd meteen het linker achterwiel losgerukt.

Aanzienlijke schade

Het wiel vloog over en tussen de tribunes door en kwam uiteindelijk tot stilstand op de neus van een geparkeerd Chevrolet Cruze. De auto liep daarbij aanzienlijke schade op.

Een enkele fan moest naar het ziekenhuis vanwege verwondingen overgehouden aan rondvliegende brokstukken, maar als door een wonder bleef het daarbij.

Een alternatief

Volgens lokale publicatie IndyStar hoeft de eigenaar van de gehavende Chevy zich echter geen zorgen te maken. IndyCar Series-eigenaar Penske Entertainment heeft namelijk aangeboden een nieuwe bolide aan te schaffen voor het slachtoffer.

Aangezien de Cruze al een tijdje uit productie is zal Penske naar een alternatief moeten zoeken. Het concern heeft daarbij twee opties: een conservatieve sedan of een hippe SUV. De inmiddels al zeven jaar oude Malibu is logischerwijs de beste opvolger, maar de midsize SUV Equinox is meer bij de tijd. De fan opzadelen met een peperdure Corvette zou een leuke publiciteitsstunt zijn, maar in het echt leven zou de fan er uiteraard weinig aan hebben. Wordt dus vervolgd.

Autosport
  • NTT IndyCar Series, Chevrolet