Perez likt wonden na Q2-exit Barcelona: 'We gaan alles proberen'

Sergio Perez wist opnieuw teleur te stellen met een fout in de openingsfase van de kwalificatie. De Mexicaan zegt er alles aan te zullen doen om alsnog een podium binnen te halen...

Perez likt wonden na Q2-exit Barcelona: 'We gaan alles proberen'

Voor de tweede keer op rij - en de derde keer dit seizoen - maakte Sergio Perez een potje van de kwalificatie. Op een koud en vochtig Circuit de Catalunya presteerde de Mexicaan het opnieuw om vroegtijd uitgeschakeld te worden in de snelste auto van het veld.

Een fout bij bocht 5 stuurde hem laat in Q2 het grind in. Checo had tijd voor een tweede poging, maar kwam niet verder dan een elfde tijd. Perez voegde zich bij George Russell (P12) en Charles Leclerc (P19) als een van de drie coureurs van topteams die een bijzonder teleurstellende zaterdag meemaakten.

Nummer 1 en nummer 11

Het resultaat van Perez vormt een akelige contrast met het dominante optreden van teamgenoot Max Verstappen. Terwijl de rest van het veld links en rechts de grindbak in schoof ging de Nederlander er met een eenvoudige pole position vandoor. Verstappen had zelfs de luxe om een nog snellere ronde af te breken.

Herstellen naar het podium

Titelkandidaat Sergio is zich er terdege van bewust dat hij een hoop goed te maken heeft tijdens de Grand Prix. Gelukkig voor de Mexicaan zijn er op het Spaanse circuit meer inhaalmogelijkheden dan het krappe stratencircuit van Monaco. Ondanks alles richt Perez zich op een inhaalrace richting het podium:

"Ja ik denk dat het een beetje vochtig was bij het ingaan van bocht 5, en ik verloor daar de auto, helaas."

"Nou, ik hoop dat ik me kan herstellen en naar het podium kan komen. Dat zou ideaal zijn, een ideaal scenario voor ons. We hebben morgen werk te doen maar we zullen alles proberen wat we kunnen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool