Blunderende Viaplay reporter irriteert Lance Stroll (video)

De kelderende marktwaarde van Viaplay kan door de capriolen van pitreporter Chiel van Koldenhoven wel eens een nieuwe negatieve impuls krijgen. Met steenkolenengels en onbeholpen vragen werkte hij Aston Martin-coureur Lance Stroll flink op de zenuwen.

Viaplay reporter irriteert Lance Stroll (video)

Zweedse streamingsdienst Viaplay ligt momenteel flink onder vuur na een zeer negatieve dag op de nationale beurs. Het intrekken van langetermijndoelen en de aankondiging van flinke verliezen (zo'n 130 miljoen euro) zorgde ervoor dat moederbedrijf Viaplay AB bijna 60 procent van zijn waarde verloor. Daardoor verdampte ongeveer 900 miljoen euro aan waarde.

Struikelen bij Stroll

Met dat voortslepende drama op de achtergrond kan Viaplay wel wat positieve publiciteit gebruiken. Helaas voor de Zweden heeft de Nederlandse Formule 1-divisie alvast roet in het eten gegooid. Pitreporter Chiel van Koldenhoven (de vervanger van racedame Stephane Kox) werkte zich na de race in Barcelona namelijk in de nesten bij een interview met Lance Stroll.

Vurig interview

De jonge Canadees staat niet bepaald bekend om zijn sprankelende persoonlijkheid, maar voor de microfoon van Viaplay liet hij toch relatief vurig emotie zien. Terwijl Lance de grootste moeite deed om door het belabberde Engels te komen besloot Chiel dat het handig was om vragen te stellen die eigenlijk bedoeld waren voor teamgenoot Fernando Alonso. Met name de opmerking dat Alonso hoger staat in het kampioenschap (en dus langs Lance gelaten had moeten worden) schoot bij Stroll in het verkeerde keelgat.

Na nog een paar ongemakkelijke momenten reageerde Lance afsluitend lekker laconiek en sarcastisch op de vraag of hij al met Fernando gepraat had: 'Nee, ik was druk met de auto besturen...'

Met het optreden in het persvierkantje staat Viaplay er in ieder geval weer gekleurd op. De clip wordt inmiddels breed gedeeld op social media, inclusief de Engelssprekende kant. Jack Plooij zou trots zijn.

Formule 1
  • Viaplay screenshot, NL Beeld / BrunoPress