Red Bull zit met uniek probleem: de trofeekasten raken vol

Een bijzondere crisis bij het team van Red Bull: door het razende succes van de afgelopen seizoenen begint de ruimte voor alle trofeeen op te raken...

Red Bull zit met uniek probleem: de trofeekasten raken vol

Na zeven seizoenen in de subtop staat het team van Red Bull Racing dit seizoen weer ongenaakbaar bovenaan in de rangorde van de Formule 1. Onder de ground effect regels kan geen enkel team serieuze tegenstand bieden. Met Max Verstappen en Sergio Perez wisten de regerende contructeurskampioenen tot nu toe elke race van het seizoen te winnen. Vier van die zes overwinningen waren zelfs 1-2tjes.

Ruimtegebrek

Al dat succes heeft echter een opvallende keerzijde. Per race haalt Red Bull immers twee tot drie trofeeën binnen, één per coureur en één voor het team. Die blinkende bekers worden vervolgens toegevoegd aan de enorme verzameling in de fabriek in Milton Keynes, waar al sinds 2006 zilverwerk bijgezet wordt.

De griezelige regelmaat waarmee het team op dit moment bekers vergaart begint de druk op de fabriek echter op te voeren. RBR-opperhoofd Christian Horner gaf in Barcelona toe dat de ruimte op begint te raken:

"Ik ben een groot voorstander van nooit lege kasten hebben. Dus we vullen ze sneller dan we ze kunnen bouwen op dit moment. Maar ik denk dat het altijd een bijgeloof is dat ik gehad heb, eerste de trofeeën winnen en dan een kast halen."

Met de marge die Red Bull en Max Verstappen op dit moment genieten ten opzichte van de rest van het veld zal het probleem nog wel even aanhouden. Wellicht dat Horner toch maar een beetje vooruit zal moeten gaan werken.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool