Spektakel gegarandeerd: Kamui Kobayashi gaat naar NASCAR

De voormalig F1-coureur en Le Mans winnaar gaat een nieuwe uitdaging aan. Kobayashi zal op de roadcourse van Indianapolis achter het stuur van Michael Jordan's Toyota stock car stappen.

Spektakel gegarandeerd: Kamui Kobayashi gaat naar NASCAR

De Verizon 200 at the Brickyard heeft nu al een echte smaakmaker te pakken. De NASCAR Cup Series race op de road course van Indianapolis Motor Speedway zal namelijk het debuut worden voor voormalig F1-coureur en huidig Toyota WEC-ster Kamui Kobayashi.

In navolging van ex-collega's Daniil Kvyat, Kimi Räikkönen en Jenson Button heeft de 36-jarige Japanner besloten een gokje te wagen in de topklasse van de strock

Jordan-Toyota

Kobayashi is tegenwoordig naast coureur ook teambaas van het Toyota Gazoo Racing-team, maar heeft toch de tijd gevonden voor een bijzondere vakantie. De Japanner zal uitkomen voor het team van 23XI Racing, opgericht door 49-voudig racewinnaar Denny Hamlin en basketbal-legende Michael Jordan. Uiteraard is het team een van de klanten van Toyota, waardoor Kamui in een heuse Camry zal mogen klimmen.

De oude Kobayashi?

Kobayashi zorgde in de F1 altijd voor sensatie.

Kobayashi gold tijdens zijn carrière in de Formule 1 als een van de meest spectaculaire coureurs. De Japanner ging er altijd voor de volle 100% voor, waardoor hij deed denken aan voorganger Takuma Sato. Het woord 'management' kwam bij Kamui lange tijd duidelijk niet in het woordenboekje voor. Het leverde hem uiteindelijk een enkel podium voor Sauber op bij zijn thuisrace in 2012.

In het World Endurance Championship heeft hij die streken af moeten leren, maar het is voor het publiek in Indianapolis te hopen dat de oude Kobayashi even een terugkeer zal maken. We kijken er nu al naar uit.

Autosport
  • NASCAR, NL Beeld / Proshots