Grand Prix van Canada loopt mogelijk gevaar door hevige bosbranden

Het ziet er niet goed uit voor de Grand Prix van Canada

canada grand prix

Nadat de Grand Prix van Imola in z'n geheel werd afgelast door zware regenval en overstromingen, lijkt nu ook de Grand Prix van Canada in gevaar te komen. Canada wordt namelijk al een paar dagen geteisterd door bosbranden.

Ruim honderd bosbranden

De Grand Prix van Canada staat op de agenda van 16 tot en met 18 juni, maar het is nog maar de vraag of deze kan doorgaan. Slechts drie weken nadat in Italië de race op Imola werd afgelast, lijkt de natuur opnieuw roet in het eten te gooien. In Quebec in Canada woeden meer dan 150 branden en dat zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in heel Noord-Amerika ontzettend achteruit is gegaan. Aan miljoenen mensen wordt aangeraden om binnen te blijven. Wanneer men wel naar buiten gaat, moet een N95-mondmasker gedragen worden tegen de rook. Ook worden er grootschalige evacuaties op touw gezet. Ruim 15.000 mensen zouden de regio moeten verlaten.

Luchtkwaliteit enorm verslechterd

Hoewel de bosbranden Montreal, waar het raceweekend plaatsvindt, nog niet hebben bereikt, hebben de bosbranden in de wijde omgeving een enorm effect op de luchtkwaliteit. New York City, ruim 800 kilometer verwijderd van het gebied waar de branden woeden, is volledig gehuld in een oranje waas. Inwoners van de stad melden dat de rooklucht bijna niet te harden is.

De Grand Prix van Canada wordt gehouden in Montreal, de grootste stad van Quebec. Omdat het evenement al over anderhalve week op de planning staat, is nog maar de vraag of deze doorgang kan vinden. Montreal ligt immers een stuk dichter bij de regio waarin de bosbranden plaatsvinden dan New York. De F1-organisatie heeft nog geen mededelingen gedaan over het eventueel annuleren van de race.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool