Formule 1 komt met eigen TV-serie geïnspireerd op Williams

Netflix en Drive To Survive krijgen binnenkort concurrentie uit een onverwachte hoek. De Formule 1 werkt namelijk een een eigen gedramatiseerde TV-show. One lijkt afgeleid te zijn van de laatste dagen van Williams als familieteam.

Formule 1 komt met eerste eigen dramaserie

Nu de Formule 1 populairder is dan ooit zoekt commerciële rechtenhouder Liberty Media constant naar nieuwe bronnen van inkomsten. Naast de sport op zichzelf is er immers meer dan genoeg ruimte om de F1 tot een echte mediafranchise om te toveren.

Netflix docudrama Drive To Survive gaf de voorzet voor een reeks projecten zoals Netflix-serie Senna, de Robert De Niro-film The Formula en het niet nader getitelde Apple filmproject van Brad Pitt en Sir Lewis Hamilton.

DTS + Game of Thrones

Nadat allerlei andere partijen met de sport aan de haal gegaan zijn probeert de Formule 1 het een keer zelf. Via productiemaatschappij Bedrock Entertainment heeft Formula One Management namelijk de productie van One opgestart, een diepgaand familiedrama gefocust op het reilen en zeilen van een Formule 1-team. De insteek lijkt een simpele optelsom van Drive To Survive en Game of Thrones.

De hoofdrol is weggelegd voor de Felicity Jones, bekend van Rogue One: A Star Wars Story en The Theory of Everything. De 39-jarige Britse krijgt bovendien een dubbelrol als producer. Schrijversduo Mark Fergus en Hawk Ostby (Children of Men, Iron Man, The Expanse) zullen verantwoordelijk zijn voor het script.

Claire Williams

Het Formule 1-team waar de show om draait is fictief, maar de inspiratie voor One is overduidelijk. De casting van Jones in de hoofdrol hint op een familieteam met een vrouwelijk teambaas. Dat hebben we in de geschiedenis van de sport maar één keer eerder gezien. Tussen 2013 en 2020 zat Claire Williams namelijk aan de knoppen bij Williams Grand Prix Engineering. In typische stijl is de Hollywood-versie echter net even wat aantrekkelijker.

Even op pauze

Bedrock Entertainment en de Formule 1 hebben nog geen verdere details aangeleverd. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk waar en wanneer de serie te zien zal zijn. Reden voor de geheimzinnigheid is de lopende schrijversstaking in Hollywood. Als vaksbondsleden kunnen de voor One getipte schrijvers momenteel namelijk niet aan het werk. Pas wanneer de situatie opgelost is kan het werk aan One beginnen.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Express / Proshots / BrunoPress / The Image Direct