Amerikaanse agent houdt hardrijdende collega aan (video)

Bijzondere taferelen in - hoe kan het ook anders - Florida. Een agent van de Seminole County Sherriff's Office was er niet van gediend toen een collega uit Orlando zonder reden keihard door zijn jurisdictie scheurde. De diender zette meteen de achtervolging in.

Amerikaanse agent houdt hardrijdende collega aan (video)

Good cops and bad cops. Helaas zijn ze er allebei. Gelukkig zijn er nog steeds goede dienders die hun minder morele collega's aan durven te pakken. Zo ook in Seminola County, Florida.

Een dienstdoende agent in het gebied nabij de stad Orlando (Disney World!) werd bij zijn patrouille verrast door een collega met wel heel erg veel haast. Dat hoeft uiteraard geen probleem te zijn, maar de wagen van het politiekorps van Orlando voerde geen licht of geluidssignalen. Toch reed hij zo'n 130 kilometer per uur waar 70 toegestaan was.

'Ik ga naar mijn werk, man'

De Seminole sherriff besloot te keren en de achtervolging in te zetten op zijn hardrijdende collega. De man uit Orlando dacht er vanaf te komen door een paar keer met zijn lichten te flitsen als groet, maar zijn collega zette hem uiteindelijk toch aan de kant. De hardrijder claimde dat hij 'gewoon naar zijn werk reed' en weigerde zijn rijbewijs te laten zien. Uiteindelijk ging hij er alsnog vandoor.

De agent uit Orlando kwam op de dag zelf zonder problemen weg, maar werd later toch geschorst. Het politiekorps van Orlando en de Seminole County Sherriff doen beide interne onderzoeken naar het voorval. De vluchtende agent hangt roekeloos rijgedrag, ontwijken van de politie en verzet tegen een agent zonder geweld boven het hoofd.

Algemeen
  • WBNS 10TV