Bluswerkzaamheden brandend autoschip gestaakt vanwege kapseizen

De bluswerkzaamheden bij autoschip Fremantle Highway zijn gestaakt. Volgens de kustwacht is er een groot risico dat het bluswater het schip zal doen kapseizen. De brand woedt nog onverminderd voort.

Bluswerkzaamheden brandend autoschip gestaakt vanwege kapseizen

Sinds afgelopen woensdag heeft de Waddenzee een ongewenste gast. Het 199 meter lange autoschip Fremantle Highway vatte rond middernacht vlam en was binnen twee uur te gevaarlijk voor de bemanning om te blijven. Bij de ontsnapping moesten meerdere bemanningsleden overboord springen van 30 meter hoogte. Daarbij wielen enkele gewonden. Uiteindelijk was er één dode te betreuren.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk een elektrische auto. Met maar liefst 3.783 auto's aan boord (volgens Japanse eigenaar K Line), waarvan een groot deel hybride of elektrisch, is het inferno zo goed als onblusbaar. Lithium accu's hebben immers de nare neiging om spontaan in brand te vliegen lang nadat ze 'geblust' zijn.

Bluswerkzaamheden gestaakt

Ondanks alle inzet zullen de accu's de komende tijd de kans gaan krijgen om opnieuw in lichterlaaie te vliegen. De Kustwacht heeft de bluswerkzaamheden bij de Fremantle Highway namelijk opgeschort. De enorme hoeveelheden bluswater die zich verzameld hebben in het schip dreigen de gigant namelijk te doen kapseizen.

Aangezien de autoriteiten er alles aan willen doen om het autoschip niet te doen zinken in de relatief ondiepe wateren moest het werk worden stilgelegd. Het zinken van de Fremantle Highway zou bovendien een enorme ecologisch ramp zijn voor de regio. Fremantle Highway ligt op dit moment zo'n 15 kilometer van Terschelling. Met behulp van sleepboten wordt het gevaarte buiten drukke vaarroutes gehouden.

Wekenlange brand

Vanwege de aanwezigheid van lithium en de enorme brandstofreserves van het schip kan het nog weken gaan duren voordat de brand gedoofd is. Bij het vergelijkbare incident met de de 198 meter lange Felicity Ace duurde het meer dan een week voordat de brand af begon te nemen.

Voordat het vuur goed en wel uit was maakte het schip echter water en ging het ten onder. De Felicity Ace kwam op 3.000 meter diepte tot rust in nabij de Portuguese Azoren. De aanzienlijke diepte maakte een bergingsoperatie onhaalbaar. Het is niet duidelijk of hetzelfde geldt voor de in veel ondiepere wateren drijvende Fremantle Highway.

Nieuws
  • Kustwacht