Vet: LEGO komt met vintage Chevrolet Corvette C1

De set is vanaf vandaag verkrijgbaar.

corvette

LEGO-sets komen tegenwoordig sneller uit dan dat je het woord kan uitspreken, maar zo nu en dan zit er iets tussen wat wel wat extra aandacht verdient. Zo is er vanaf vandaag een Chevrolet Corvette C1 verkrijgbaar. De set is onderdeel van de LEGO Icons-serie en bestaat uit 1210 stenen.

1961 vintagemodel

Op de site valt te lezen dat het bouwwerk geïnspireerd is op het Corvette C1-vintagemodel uit 1961 en een hele lading authentieke details van het origineel heeft meegekregen. Van de ranke vorm van het silhouet tot het klassieke interieur. Uiteraard heeft de Italiaanse rode cabrio ook de iconische ducktail-spoiler en de kenmerkende vier achterlichten. De Corvette kan zowel als cabrio of met dak gebouwd worden.

De Corvette is voorzien van werkende besturing met trekstang en de deuren, motorkap en achterklep kunnen geopend worden. De auto is, eenmaal in elkaar, 32 centimeter lang, 14 centimeter breed en 10 centimeter hoog. Hij is gemaakt voor de leeftijd van 18+ en is te koop voor €149,99 in de Nederlandse en Belgische LEGO-webshop.

Andere klassiekers in LEGO-vorm

De Corvette is de vijfde klassieke wagen die LEGO voor volwassenen op de markt brengt. Eerder kwam het bouwsteentjesmerk ook al met onder andere een Land Rover Classic Defender 90, Een Chevrolet Camara Z28 en De Porsche 911. Natuurlijk mag ook de Ford Mustang niet ontbreken. Deze laatste is onderdeel van de Creator Expert-serie is en verkrijgbaar voor €169,99. De Porsche en de Camara kregen dezelfde verkoopprijs mee. De land Rover kost iets meer. Daarvoor leg je €239,99 neer. De nieuwe toevoeging, de Corvette, is hiermee de goedkoopste in de serie.