Vasseur neemt geen verantwoordelijk voor slechte seizoenstart: 'keuzes vorig jaar gemaakt'

Zonder namen te noemen lijkt de Franse teambaas hiermee naar zijn voorganger Mattia Binotto te wijzen.

vasseur

Fred Vasseur is niet van plan verantwoordelijkheid te nemen voor de aanhoudende tegenvallende resultaten van Ferrari. De Fransman zit sinds 1 januari aan het roer van de Scuderia, maar volgens hem is dat geen reden voor de slechte seizoenstart.

Lastige openingsfase

Van betrouwbaarheidsproblemen en gridstraffen tot verkeerde strategieën en mislukte pitstops: het blijft bij Ferrari op allerlei vlakken verkeerd gaan dit jaar. Ook een nieuwe teambaas lijkt hier tot nu toe geen verandering in te kunnen brengen. Toch ziet Fred Vasseur zichzelf niet als verantwoordelijke voor de lastige openingsfase van het raceseizoen.

Hij stelt dat de Ferarri SF-23 immers vorig jaar al ontwikkeld is. Hij noemt daarbij geen namen, maar het lijkt vooral een politiek correcte manier om toch naar Binotto te wijzen.

Niemand de schuld

Tegen Formu1a.uno zegt hij erover: "Ik wil niemand de schuld geven, maar de keuzes rondom de auto zijn vorig jaar al gemaakt. Vanaf de eerste kilometers in Fiorano en tijdens de testdagen in Bahrein kwamen we erachter dat die keuzes niet werken."

Hij lijkt daarmee duidelijk naar Binotto te wijzen. Over de Ferrari-coureurs zegt de teambaas niets dan goeds. Naast Ferrari golden boy Leclerc, ziet de Fransman vooral dat Carlos Sainz ondergewaardeerd wordt door de buitenwereld. Vasseur benadrukt daarom dat hij erg tevreden is over de Spanjaard. "Hij is consistent en geeft belangrijke technische feedback. Samen met Charles vormt hij een winnend duo."

Formule 1
  • NLBeeld