Verstappen deelt favoriete race van 2023 tot nu toe

Waar ben je op je best als je bijna alles hebt gewonnen? Verstappen deelt het antwoord.

max verstappen race

Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar het begin van het seizoen was voor Verstappen nog best wisselvallig. Van de eerste vier races ging de winst twee keer naar concullega Sergio Pèrez. De andere twee wist hij te winnen. Pas daarna won hij ze allemaal. Acht op rij om precies te zijn. Het volgende record om te verbreken dient zich hiermee aan: winst op Zandvoort en het record van Vettel wordt geëvenaard. Plakt hij

Maar dat is voor later. Eerst blikt Verstappen op verzoek van Viaplay terug op de eerste seizoenshelft en kiest hij desgevraagd een favoriete race.

Meest genoten

Zijn antwoord is duidelijk. Hij gaat voor de Grand Prix van Miami. Niet zo gek ook, want de Nederlander ging daar als negende van start een wist uiteindelijk toch te winnen. Hiermee versloeg hij dus ook teamgenoot Pèrez, die die dag op pole mocht starten. Dit verlies lijkt hard te zijn aangekomen voor de Mexicaan, die vervolgens vijf races lang geen podiumplek wist te behalen.

Verstappen had een tegenovergestelde ervaring in Amerika. "Er zijn natuurlijk weel mooie geweest. Sommige gingen wat makkelijker dan andere. Als ik terugkijk is Miami denk ik de race waar ik het meest van heb genoten", vertelt de Nederlander tegen Viaplay. "Het is een lastig circuit, ook zeker om door het veld te komen. Maar daar slaagden we de hele race goed in, nadat we natuurlijk die moeilijke kwalificatie hadden. Dat is waarschijnlijk mijn favoriet."

Formule 1
  • NLBeeld