Let op: het tijdschema voor de Dutch GP is anders dan je gewend bent

Wij zorgen ervoor dat je niets hoeft te missen

Dutch GP

Aankomend weekend is het eindelijk zover: het Formule 1-seizoen gaat weer van start en we strijken gelijk neer in Zandvoort. Het staat vast dat de Dutch Grand Prix weer een groot oranje feest zal worden, maar het tijdschema is iets anders dan je gewend bent. Pak je agenda er daarom even bij zodat je niets hoeft te missen.

In zowel 2021 als 2022 ging Max Verstappen met de winst naar huis. Vorig jaar schreef hij ook de snelste ronde op zijn naam en pakte hij pole position. George Russell kwam toen als tweede over de finish en het podium werd afgemaakt door Charles Leclerc. Alles wijst erop dat Zandvoort dit jaar ook gunstig zal uitpakken voor het team van Red Bull. Hoewel het team geen updates meer in petto heeft voor dit jaar, zijn ze tot nu toe ongeslagen.

Naast de race en de kwalificatie staan er ook weer drie vrije trainingen op het programma, dat iets afwijkt van de 'standaard'. We zetten hieronder alles voor je op een rijtje zodat je goed voorbereid het race-weekend in gaat. Zo beginnen de trainingen op vrijdag een uur eerder. Ook op zaterdag begint het programma een uur eerder dan je misschien gewend bent.

Tijdschema

Vrijdag 25 augustus

Eerste vrije training - 12:30 tot 13:30

Tweede vrije training - 16:00 tot 17:00

Zaterdag 26 augustus

Derde vrije training - 11:30 tot 12:30

Kwalificatie - 15:00 tot 16:00

Zondag 27 augustus

Race - 15:00

Formule 1
  • Red Bull Content Pool