Sainz gelooft in overwinning Ferrari: 'Red Bull is niet perfect'

Ondanks het dramatische seizoen voor de Scuderia houdt Carlos hoop. De Spanjaard zet in op een fout van Red Bull om Ferrari alsnog een overwinning te gunnen.

Sainz gelooft in overwinning Ferrari: 'Red Bull is niet perfect'

Het seizoen van 2023 wordt tot nu toe volledig gedomineerd door Red Bull Racing. Het team heeft met Sergio Perez en Max Verstappen dit jaar 13 uit 13 races gewonnen. Zelfs alle Sprints kwamen op naam van de Brits-Oostenrijkse kampioensformatie. Intussen zakte Ferrari van kampioenschapskandidaat af naar de subtop.

Zowel Mercedes als Aston Martin zijn de Scuderia voorbijgestreefd, en de dreiging van een herboren McLaren wordt steeds groter. Nu Ferrari het seizoen eigenlijk al afgeschreven heeft ten faveure van 2024 lijkt er opnieuw een jaar zonder overwinningen aan te komen.

Niemand is perfect

Gedoodverfde #2 Carlos Sainz Jr. wil echter niets weten van de hype rond de zegetocht van Red Bull en Max Verstappen. De voormalig teamgenoot van de Nederlander ziet zijn rivaal niet zomaar alle races van het seizoen winnen. Net zoals alle andere teams maakt RBR immers vroeg of laat een kostbare fout:

"Ik weet dat de media het heel drastisch en dramatisch ziet. Natuurlijk weet ik wat de kansen zijn, maar er is nog steeds een kans dat Ferrari een race kan winnen dit seizoen en ik kan er zijn om die te winnen. Niemand is perfect en ik hoop dat op een bepaald punt van het seizoen Red Bull een fout maakt."

Kruimels rapen

Volgens Sainz is het aan hem en Ferrari om op het juiste moment op de juiste plek te zitten om maximaal gebruik te maken van een eventueel slippertje van Red Bull. In andere seizoenen vol dominantie lukte het mindere teams immers ook om wat kruimels bij elkaar te rapen. Carlos blijft daarom hopen op een buitenkansje om alsnog een overwinning te grijpen voor de Scuderia. De laatste overwinning kwam vorig jaar in Oostenrijk voor Charles Leclerc, meer dan een jaar geleden.

Komt de fout van RBR toch niet, dan kan Sainz zich naar eigen zeggen tevreden houden met het vechten voor podiums en top vijf klasseringen:

"Ik zal elk weekend in gaan met het idee dat ik op de juiste plek moet zitten om [van die fout] gebruik te maken. Dit is mijn mentaliteit. Mijn doel is om er altijd bij te zitten, want zelfs in de meest dominante jaren van Mercedes, Red Bull of Ferrari was er altijd een race waarbij je het verschil kon maken of er iets kon gebeuren. Als coureur, zeker in zo'n jaar, leef je van deze motivatie. Zo niet, dan heb ik alle motivatie om te vechten voor podiums en top vijf posities."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots