Charles Leclerc biedt zich aan voor Eurovisie Songfestival

De Ferrari-kopman zou wel eens een carrièreswitch kunnen maken. Nu Monaco weer in aanmerking komt voor deelname aan het Eurovisie Songfestival heeft Charles zich meteen aangeboden.

Charles Leclerc biedt zich aan voor Eurovisie Songfestival

Charles Leclerc kennen we vooral van zijn eeuwige, tevergeefse missie om kampioen te worden met Ferrari. Naast vrijwel elk Grand Prix weekend teleurgesteld worden heeft de Monegask ook andere interesses.

Zo is hij recent een bescheiden carrière gestart als klassieke pianist. Onder pakkende titels als MON23 produceert hij sombere stukken, ongetwijfeld geïnspireerd door zijn ervaringen met de Scuderia.

Eurovisie Monaco

Een nieuwsbericht vanuit Eurovoix heeft Charles het idee gegeven om meer te gaan doen met zijn muzikale talent. De publicatie meldt namelijk dat Monaco voor het eerst sinds 2021 in aanmerking komt voor een deelname aan het prestigieuze Eurovisie Songfestival.

Het prinsdom streed voor de laatste keer mee in 2006. Na een mislukte terugkeer drie jaar later lijkt het erop alsof het microstaatje zich alsnog opmaakt voor een terugkeer. In een reactie op XTwitter heeft Leclerc zich in ieder geval al aangeboden als deelnemer.

De eer naar Monaco

Erg serieus is het aanbod van Charles waarschijnlijk niet. Toch geeft het liedjesfeestje hem misschien een grotere kans om te winnen dan Ferrari doet in de Formule 1. Monaco zegevierde voor het laatst op het songfestival in 1971. Tussen 1980 en 2004 deed het prinsdom echter niet mee. Zal Leclerc na 53 jaar opnieuw de hoogste eer naar het landje halen? De tijd zal het leren.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots