Red Bull doet ultieme dragrace (video)

Red Bull verzamelde vijf smakelijke machines uit allerlei disciplines om de ultieme dragrace op te zetten. Welke racer is de snelste in een rechte lijn?

Red Bull doet ultieme dragrace (video)

Red Bull heeft via talloze sponsordeals connecties met vrijwel de hele motorsportwereld, en ver daarbuiten. Die banden komen handig van pas als je eens een keer een evenement wil organiseren of een ludiek filmpje op wil nemen. Recent verzamelde de energiedrankjesfabrikant vijf machines uit allerlei disciplines om een bijzondere dragrace mogelijk te maken. De racers werden op een oud Brits vliegveld naast elkaar gezet.

De deelnemers

De deelnemers aan The Ultimate Race waren MotoGP testrijder Dani Pedrosa en zijn 265 pk sterke KTM RC16, WRC-piloot Adrien Fourmaux met de maximaal 516 pk sterke Ford Puma Rally1 Hybrid, WRX-coureur Timmy Hansen in de volledig elektrische, 680 pk sterke Peugeot 208 RX1e, alleskunner Romain Dumas in de brute Ford SuperVan 4.2 met 1400 pk en AlphaTauri-invaller Liam Lawson met de Red Bull RB7 Renault F1-demowagen (750 pk).

Verrassend resultaat

Met twee krachtige EV's op de startlijn voor een sprint in een rechte lijn lijkt de race bij voorbaat al een uitgemaakte zaak. Het resultaat viel echter toch anders. Kennelijk zijn de stekkerbakken ook op hun sterkste punt nog steeds te verslaan door ouderwetse verbrandingsmotoren.

Cargasm
  • Red Bull Content Pool