Peperdure Ferrari 250 GTO knalt op Goodwood (video)

Angstige momenten tijdens de Goodwood Revival. Bij een Ferrari 250 GTO ter waarde van bijna 50 miljoen euro knalde midden op het rechte stuk de motor uit elkaar, met alle gevolgen van dien.

Peperdure Ferrari 250 GTO knalt op Goodwood (video)

Klassieke autosport is een van de meest vermakelijke vormen van racerij. De Goodwood Revival is daarvan met afstand het beste voorbeeld. Professionele coureurs uit allerlei disciplines stappen in waren museumstukken en geven ze flink de sporen, ondanks de sterk verouderde techniek.

Zonder downforce of plakkerige slicks moeten de coureurs flink aan de bak om echt hard te gaan. Afgelopen weekend ging het voor voormalige F1-coureur en huidig Sky Sports-commentator Karun Chandhok echter even te hard.

Grote plof

Chandhok streed mee om de Lavant Cup, een klasse exclusief voor V12 Ferrari's van de late jaren '50 tot de vroege jaren '60. De Indiër was onderweg in een Ferrari 250 GTO in de top vijf toen het noodlot toesloeg. Om nog onbekende redenen knalde de drieliter V12 uit elkaar, waardoor er een gat in het carter ontstond.

Hierdoor sloegen tegelijkertijd de achterwielen vast en spinde de kostbare Fezza over een enorme plas olie. Karun was er echter goed bij en wist de auto na een 360 graden spin veilig in de berm te parkeren. Door het onboard blussysteem en het ingrijpen van de marshals ontstond er verder geen schade.

Niets aan de hand

Volgens een vertegenwoordiger van de eigenaar van de Ferrari is er verder niets aan de hand. Racen met een antieke machine levert nu eenmaal de nodige technische malheur op. Aangezien de GTO verder niet beschadigd is zal hij gewoon weer opgebouwd worden voor het volgende evenement. Aan geld heeft de eigenaar immers geen gebrek:

"De motor die vastsloeg en olie strooide is waardoor Karun spinde. Hij was über-getalenteerd in hoe hij de auto van de baan af kreeg. Het is niets ongewoons. Niemand knippert met zijn ogen als een Formule 1 motor zich opblaast. Deze auto's zijn 50-jaar oude technologie en er zal af en toe een zichzelf opblazen ongeacht hoe goed hij geprepareerd is."

Cargasm
  • Goodwood Road and Racing