Norris heeft onaangenaam record gepakt van Hülkenberg

Lando had met zijn tweede plek genoeg te vieren op Suzuka, maar het resultaat leverde hem ook een lullig plekje op in de recordboeken.

Norris heeft onaangenaam record gepakt van Hülkenberg

Lando Norris en McLaren kunnen terugkijken op een zeer succesvol raceweekend op Suzuka. Piastri en Norris startten als tweede en derde, en kwamen uiteindelijk in omgekeerde volgorde over de streep.

Het gat naar de Red Bull van Max Verstappen was zoals verwacht aanzienlijk, maar een dubbel podium voelde als een overwinning voor het team dat het in het begin van het seizoen zo moeilijk had.

Hülkenberg verslagen

De prestatie van Lando bleek uiteindelijk zelfs recordbrekend te zijn. Het is alleen niet het type record dat je trots aan iedereen vertelt in de kroeg, vraag bijvoorbeeld maar aan Esteban Ocon. Het record van Norris is niet zo naar als dat van de Fransman, maar toch een beetje ongemakkelijk.

Met 543 punten in zijn carriére is de Brit namelijk de F1-coureur met de hoogste puntenscore zonder ooit een race te winnen. Norris heeft het record afgepakt van eeuwige podiumjager Nico Hülkenberg. De Duitser scoorde zijn 530 punten echter in dubbel zoveel races: 98 vs 197.

Volgend jaar

Norris kwam twee jaar geleden akelig dicht bij zijn eerste zege in Sochi.

Aangezien Max Verstappen nog altijd dominant is zal Norris zijn recordaantal de komende zes races nog verder kunnen uitbouwen. McLaren is wat rauwe snelheid betreft voorlopig nog geen echte uitdager voor de overwinning. Een fout van Red Bull, technische problemen of schade zouden Lando toch die eerste winst kunnen geven. Met de afgelopen races in het achterhoofd lijkt het er echter sterk op dat de Brit minimaal tot volgend jaar zal moeten wachten.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Action Press