Lawrence Stroll wil deur dichthouden voor Andretti F1

Papa Stroll ziet het F1-project van Andretti veel liever gaan dan komen. De Canadese miljardair zit het toelaten van de Amerikanen als een verstoring van de goede orde van de sport.

Lawrence Stroll wil deur dichthouden voor Andretti F1

Het veelbesproken Formule 1-project van de Andretti-familie kwam recent eindelijk door de keuringsprocedure van de FIA. Met een groen vinkje naast de naam hoopt het aspirant team nu de commerciële kant van de sport te overtuigen.

Formula One Management is echter vrij innig verbonden met de bestaande teams. Op papier kunnen de zittende teams niets beslissen, maar in de praktijk hebben ze uiteraard veel invloed. En het merendeel ervan heeft geen zin om de de grid met Andretti te moeten delen.

Overbodig

Een van die prominente tegenstanders is Aston Martin-opperhoofd Lawrence Stroll. Bij de presentatie van de Valkyrie Le Mans Hypercar liet de Canadees zich een uitspraak ontlokken over de Andretti-situatie. Larry stak zijn mening niet onder stoelen of banken. De toevoeging van Andretti is volgens hem volstrekt overbodig:

"Ik denk dat de zaken in de Formule 1 op het moment als de brandweer lopen, de sport is nog nooit in een betere positie geweest. En ik geloof dat als het niet kapot is, je het niet hoeft te repareren. Dus, ik geloof er sterk in dat het heel goed werkt op dit moment met 10 teams, en ik geloof dat het zo moet blijven."

Alles voor de centjes

Zoals bij elke keiharde zakenman zijn de uitspraken van papa Stroll gedreven door geld. De toelating van een elfde team betekent immers een kleiner aandeel in prijzengeld, sponsordeals en publiciteit voor de overige tien teams. Lawrence voelt er uiteraard niets voor om er indirect aan mee te werken zijn inkomsten te verminderen.

Stroll's mening wordt gedeeld door vrijwel alle andere teams, met uitzondering van Andretti's potentiële chassis en motorpartner Alpine. Michael Andretti en co zullen dus nog flink aan de bak moeten om de rest te overtuigen.

Formule 1
  • NL Beeld / PA Images