Horner wanhopig over beroerde vorm Pérez: 'We moeten echt met hem gaan zitten'

Na het drama van Qatar begint Christian Horner zich toch zorgen te maken. Het geblunder van Sergio begint de 1-2 van Red Bull in het kampioenschap nu toch echt in gevaar te brengen.

Horner wanhopig over beroerde vorm Pérez: 'We moeten echt met hem gaan zitten'

Sergio Pérez kende in Qatar opnieuw een horrorweekend. In zowel de reguliere als de Sprint-kwalificatie kwam de Mexicaan een seconde tekort op zijn illustere teamgenoot, waardoor hij zich als dertiende en achtste kwalificeerde. In de sprintrace werd hij vervolgens na tien ronden uitgeschakeld in een clash met Nico Hülkenberg en Esteban Ocon, waardoor rivaal Lewis Hamilton met P5 in kon lopen in het kampioenschap.

Vanwege de schade veroorzaakt in de Sprint startte Checo vanuit de pits voor de echte race, maar de Zuid-Amerikaan Mexicaan kreeg een cadeautje toen Hamilton zichzelf uitschakelde door tegen zijn teamgenoot aan te rijden bij de start. Pérez liet de kans om de schade van de Sprint te repareren echter door zijn vingers glippen door maar liefst drie tijdstraffen voor track limits te verzamelen. Alleen door eenzelfde penalty voor Lance Stroll pakte hij P10, wat hem een enkele punt opleverde.

P2 in gevaar

Na de blamage van Qatar is de top van Red Bull de wanhoop nabij wat betreft Pérez. Het constante gestruikel van de Mexicaan brengt immers de droom van de constructeurstitel, de coureurstitel én een 1-2 in het kampioenschap in gevaar. Red Bull heeft die combo nog nooit weten te bereiken. Het verschil tussen Checo en Sir Lewis is met vijf races en twee sprints slechts 30 punten. Red Bull-opperhoofd Christian Horner begint zich nu toch echt zorgen te maken over de vorm van Pérez:

"Ik denk dat we echt even met Checo moeten gaan zitten want we weten waar hij toe in staat is en hij haalt die vorm op het moment niet. We hebben het echt hard nodig dat hij die vorm terugvindt om de tweede plek in het kampioenschap te behouden. Dus het was frustrerend dat hij het weekend uit komt met één punt. Ik denk dat hij kon, zelfs startend vanaf de staart van de grid, er was een kans om flink of prima te scoren vandaag."

Checo 4.0?

Concrete plannen voor het realiseren van Checo 4.0 zijn er eigenlijk nog niet. Horner herhaalde namelijk dezelfde spreuken die we al twee seizoenen achter elkaar meerdere keren gehoord hebben: Sergio moet terug naar de basis. In de openingsrondes van zowel dit als vorig jaar zat hij er immers goed bij. Horner en co willen er alles aan gaan doen om die vorm terug te vinden:

"Ik denk dat je soms gewoon je voet omhoog moet halen, op de grond moet zetten, de draaimolen moet stoppen en terug naar de basis moet gaan. En dat zullen we doen. We weten allemaal waartoe Checo in staat is en we willen hem steunen bij het terugkomen in een positie waarbij hij weer tweede finisht achter Max."

"Maar we zullen hem zoveel als we kunnen steunen, want er is een triple header in aankomst. Er is een ook enorme hoeveelheid punten met de sprintraces."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool