Marko ziet maar één alternatief voor Pérez: 'Fernando Alonso'

Volgens Red Bull's rijdersmanager zijn er op dit moment geen goede alternatieven voor de wanpresterende Sergio Pérez. Op één man na dan...

Marko ziet maar één alternatief voor Pérez: 'Fernando Alonso'

Het team van Red Bull worstelt op dit moment met een groot probleem. Een probleem van ongeveer 1 meter 73, om precies te zijn. Sinds zijn overwinningen in Saudi Arabië en Azerbeidzjan presteert Sergio Pérez namelijk ronduit beroerd.

De ervaren Mexicaan heeft tot nu toe maar liefst acht keer Q3 gemist in de snelste auto van het veld, waardoor hij zich maar al te vaak een weg naar voren moest vechten. Alleen vanwege de wisselvalligheid in de subtop heeft Checo zijn P2 in het kampioenschap weten te behouden. Mercedes-kopman Lewis Hamilton zit hem met vijf races en twee sprints te gaan echter op de hielen.

De kwestie Pérez

De kwestie Pérez zorgt bij Red Bull voor de nodige kopzorgen. Het team wil immers wanhopig de 1-2 in het kampioenschap behouden als bewijs van een perfect uitgevoerd seizoen. tegelijkertijd is er vanuit de top druk gezet richting Checo door het aannemen van oudgediende Daniel Ricciardo. Voordat de Australiër zijn hand brak leek hij geëvalueerd te worden als mogelijke vervanger voor Sergio.

Na nog een dramatisch weekend in Qatar worden er bovendien steeds meer vraagtekens geplaatst bij de carrière van Pérez, ondanks zijn vastgelegde contract voor 2024. Tegenover Sport1 wilde rijdersmanager Helmut Marko echter niets kwijt over de toekomstplannen. Wel stelde de Oostenrijker dat Checo blij mag zijn dat er op dit moment geen goede alternatieven zijn:

"Ik herhaal mezelf, maar Perez heeft een contract en dat willen we respecteren. We doen er alles aan om hem terug in het spoor te krijgen. We hebben gewoon geen alternatieven. Anders had hij misschien een probleem gehad."

Één man

Na een bijzonder saai silly season zijn vrijwel alle coureurs op de grid bevestigd bij hetzelfde team waarmee ze het seizoen begonnen, met uitzondering van Williams-rookie Logan Sargeant. Op papier heeft Marko dus inderdaad geen alternatieven voor Pérez.

Even los van die realiteit weet Helmut echter precies wie hij naast Max Verstappen zou willen zetten. Nee, niet jonge hond Liam Lawson, maar de meest ervaren F1-coureur aller tijden:

"Op dit moment zie ik maar één persoon die dicht bij het bijhouden van Max zou kunnen komen - Fernando Alonso."

De 42-jarige Alonso gaat in 2024 zijn 21ste seizoen in, maar volgens Marko is hij de aangewezen man voor de tweede Red Bull. De Spanjaard kan het bovendien goed vinden met Verstappen, en heeft zelfs al gehint op een toekomst in de endurance racerij met Verstappen en Sebastian Vettel.

Fernando staat er wel bekend om niet zo fijn samen te spelen met zijn teamgenoten, zeker als ze sneller zijn dan hij. Het seizoen van 2007 is echter al erg lang geleden. Alonso is inmiddels oud en wijs genoeg om zich als echte teamspeler op te zetten. Dat bewees hij al bij zijn stints voor Alpine en Aston Martin na zijn tweede comeback. Een Verstappen-Alonso superteam is dus niet volledig ondenkbaar.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, Red Bull Content Pool, NL Beeld / Proshots