Disney maakt releasedatum Keanu Reeves Brawn GP-docu bekend

Keanu Reeves' Brawn GP-project is eindelijk klaar. De vierdelig documentaire over het legendarische team zal binnenkort op Disney+ verschijnen.

Disney maakt releasedatum Keanu Reeves Brawn GP-docu bekend

Het verhaal van Brawn Grand Prix zou zomaar kunnen passen in een Hollywood-film. Een underdog team dat vanuit de as van een gefaalde fabrieksformatie met minimaal budget de titel wint is een formule die bijna net zou oud is als de filmindustrie zelf.

Dat viel populaire acteur en F1-fan Keanu Reeves toevallig ook op. Vorig jaar kondigde de Matrix en John Wick-ster een uitgebreid documentaireproject aan rond de wereldkampioenen van 2009. Reeves nam meteen de rol van gastheer, verteller en executive producer op zich.

Reeves in gesprek met Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo, COTA 2014.

Voer voor puristen

In tegenstelling tot de soms lachwekkende Apple TV+ F1-film is Brawn: The Impossible Formula 1 Story een serieuze, diepgravende blik op het succesverhaal van Brawn GP. Interviews met teambaas Ross Brawn, coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello, technisch directeur Nick Fry en hoofdrivaal Christian Horner schetsen een gedetailleerd beeld van het seizoen van 2009.

Naast de interviews met de hoofdrolspelers en experts belooft Disney een vracht aan archiefbeeld van zowel de Formule 1 als achter de schermen bij Brawn. Veel van deze beelden zijn volgens de mediagigant nog nooit eerder vertoond. De docu lijkt daarmee perfect voer voor puristen, in plaats van overdreven sensatie voor het DTS-publiek.

Disney+

Brawn: The Impossible Formula 1 Story is helaas alleen te zien op de Disney+ streamingsdienst. Zonder het geld van Mickey en co was de docu immers niet mogelijk geweest. Keanu's passieproject wordt op 15 november wereldwijd beschikbaar gemaakt. Voor fanatieke fans die geen Disney lusten zijn er vast wel andere oplossingen te vinden. Maar dat heb je natuurlijk niet van ons.

Formule 1
  • Disney, Red Bull Content Pool