Hamilton roept FIA opnieuw op Red Bull af te remmen: 'Het is wat mensen willen zien'

Sir Lewis ziet maar één manier om de gestagneerde groei van de Formule 1 te herstellen: er moet een rem op Red Bull komen. De fans komen volgens de Brit immers alleen terug als de gevechten weer spannend worden.

Hamilton roept FIA opnieuw op Red Bull af te remmen: 'Het is wat mensen willen zien'

Sinds midden 2022 draait het binnen de Formule 1 maar om één ding: de overweldigende snelheid van Red Bull. Max Verstappen en Sergio Pérez hebben tot nu toe 32 van de 40 races van het nieuwe ground effect tijdperk op hun naam geschreven.

De dominantie van de formatie uit Milton Keynes is zo extreem dat het de sport al negatief aan het beïnvloeden is. Ondanks alle campagnes van eigenaar Liberty Media lopen de cijfers op social media immers sterk terug. Liberty CEO Greg Maffei stelde zelfs dat het beter zou zijn als Max even een been breekt.

Rem op Red Bull

De worstelingen van de sport zijn ene Lewis Hamilton uiteraard ook niet ontgaan. In reactie op de tegenvallende social media prestaties herhaalde de Brit nogmaals de noodzaak voor close racing. En dat kun je natuurlijk alleen bereiken door Red Bull af te remmen:

"Ik denk dat je de enorme afname van social [media] engagement dit jaar gezien hebt. Ik denk dat we binnen onze sport eraan moeten blijven werken om er zeker van te zijn dat we spannende races hebben. [Verstappen's dominantie] heeft natuurlijk een zware impact gehad op de competitie."

"Maar het is wat mensen willen zien. Dus we moeten er zeker van zijn dat we de juiste beslissingen maken, of de regelgever de juiste beslissingen maakt, om ons dicht bij elkaar te houden en met geweldig racen helemaal tot het einde."

Dovemansoren

Hamilton op bezoek bij vrouwenserie F1 Academy

De oproep van Sir Lewis is vermoedelijke wederom aan dovemansoren gericht. De FIA zal immers nooit expliciet tegen de principes van de sport in gaan en 'Balance of Performance'-achtige maatregelen introduceren. Recent sloeg het immers het verzoek van Renault neer om het vermogen van de power units gelijk te trekken. Vooralsnog blijven de verzoekjes vaan Sir Lewis dus vooral voer voor een verlanglijstje.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, NL Beeld / Action Press