Formule E pre-season test onderbroken door fikse garagebrand 

Een brand in de garage van acculeverancier Williams Advanced Engineering heeft de pre-season test van de Formule E stilgelegd. Het incident eiste geen zware slachtoffers op.

Formule E pre-season test onderbroken door garagebrand 

De Formule E is deze week druk bezig met de aanloop naar het tiende seizoen van de elektrische formuleserie. De klasse wordt sinds seizoen 2020-2021 officieel erkend als FIA wereldkampioenschap, maar heeft nog steeds geen groot publiek aan kunnen spreken.

Elektrisch racen heeft nu eenmaal zo zijn nadelen. Naast het gebrek aan geluid en beleving is er bovendien een risico op bijzonder felle branden. Dat bewees de pitbox van Williams Advanced Engineering vandaag tijdens de eerste pre-season test.

Explosie in de pits

Volgens Britse publicatie Daily Star was er tijdens de test op Valencia's Circuit Ricardo Tormo een explosie te horen in de garage van WAE Technologies, voorheen bekend als Williams Advanced Engineering.

De technologiedivisie van het Formule 1-team is verantwoordelijk voor de levering van de accu's aan de Formule E en elektrische rallyserie Extreme E. Kennelijk was er met de meest recente voorraad iets mis.

Geen slachtoffers

Na de explosie werd de pitsstraat overspoeld met dikke zwarte rook, met name bij WAE en de pitbox van Mahindra Racing. Gelukkig kon iedereen op tijd de garage verlaten. Volgens de organisatie van de Formule E werd het inferno effectief bestreden en zijn er geen slachtoffers gevallen. Daily Star meldt echter dat er één persoon uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht is.

Het is nog niet bekend hoe groot de schade is aan de voorraad van WAE Technologies. De eerste sessie van de test verliep verder zonder grote (technische) problemen. Het zou dus zomaar kunnen dat de teams voor de rest van de test even zuinig moeten zijn op hun accu's.

Autosport
  • ABB FIA Formula E World Championship