Volkswagen onderzoekt felle ID3-brand Groningen

Op 14 augustus vatte een VW ID3 op bijzonder agressieve en plotselinge wijze vlam. Een vrouw en haar driejarige kind konden maar ternauwernood ontsnappen aan het inferno. Volkswagen heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident.

Volkswagen onderzoekt felle ID3-brand Groningen

Elk voordeel heb z'n nadeel, zo ook bij EV's. Aan de ene kant zijn ze lekker goedkoop in vaste lasten, lokaal schoner en maken ze geen herrie. Aan de andere kant veranderen ze af en toe in een hoogoven die bijna niet te blussen is. Althans, dat overkwam een vrouw in de Groningse wijk Helpman.

De vrouw haalde haar Volkswagen ID3 van de laadpaal af en plaatste haar zoontje in de auto, toen er plotseling er enkele knallen te horen waren. Hierop begon de auto hevig te roken. Gelukkig konden de vrouw en haar kind zich in veiligheid brengen voordat VW in een vuurzee veranderde.

Het inferno was zo intens dat de brandweer er weinig tegen kon doen. Zelfs de Nissan Leaf achter de ID3 liep brandschade op. Meternieuws wist de brand goed in beeld te brengen.

Officieel onderzoek

De ID3 brandde uiteindelijk volledig uit, maar er vielen gelukkig geen gewonden. Volgens BNR Nieuwsradio heeft Voltswagen Volkswagen een officieel onderzoek ingesteld naar het voorval. Over het hoe en waarom worden uiteraard nog geen uitspraken gedaan. Wanneer het onderzoek afgerond zal worden is niet bekend. Tot die tijd is het een goed ID om even een rondje te lopen voordat je in je elektrische Volkswagen stapt. We weten maar al te goed hoe het voelt.

Elektrisch
  • Volkswagen
  • Meternieuws