Porsche Taycan brandt en ontploft in garage

Eén van de 130 Porsche Taycans die vorige maand in Amerika werden geleverd is afgelopen weekend in brand gevlogen. In de brandende elektrische auto klonken ook allerlei ontploffingen. De auto is verwoest en de garage waarin hij stond is beschadigd.

Porsche Taycan

Op zondag brandde een elektrische Porsche Taycan af in Florida. Over de precieze locatie wordt een beetje geheimzinnig gedaan, maar de wagen stond in de garage van een huis. Wat er precies vooraf ging aan de brand is niet duidelijk. Ook is niet bekend of Porsches Tesla-concurrent aan een lader stond, al lijkt dat wel voor de hand liggend.

De buren, die de onderstaande video ook maakten, zeggen dat ze tijdens de brand van de auto ook meerdere 'explosies' hebben gehoord. Sterker nog, ze zeggen dat de hele auto uit elkaar is geklapt en op de achterafbeelden is de auto tot het frame afgefikt. Het is dus niet helemaal duidelijk of de batterijen van de elektrische auto vlam vatten of dat er wellicht iets anders aan de hand is. Waarom zou de identiteit van de eigenaar anders zo geheim gehouden moeten worden?

De collega's van Electrek hebben contact gehad met Porsche. De Amerikaanse tak van het Duitse sportwagenmerk zegt dat ze op de hoogte zijn van het voorval en dat ze blij zijn dat niemand gewond raakte. Ze kunnen echter nog niets zeggen over de toedracht omdat dat eerst onderzocht moet worden.

Het is in ieder geval opvallend dat alle 'rare' dingen met elektrische auto's altijd in Amerika gebeuren. Of in Duitsland, oh, en in Australië. Okay, vergeet het "ver weg" argument maar, ook in Nederland vliegen elektrische wagens in brand. Daar vlogen aanvankelijk ook allerhande Tesla's in de brand. Om maar niet te spreken van de vreemde ongevallen met auto's die reden met AutoPilot ingeschakeld.