VIDEO. Aanschouw de geboorte van een Porsche Taycan

Dit is beeldmateriaal waar onze 'inner nerd' vrolijk van wordt. Het productieproces van de nieuwe Porsche Taycan: van het lassen van de carrosserie, via een koprol door het verfbad tot het monteren van de accuvloer. Slow TV op zijn best!

Porsche Taycan Spritzerdespritz

De nieuwe Taycan wordt in Stuttgart-Zuffenhausen in elkaar gezet, in het hart van Porsche. De elektrische auto wordt in een oplage van zo'n 40.000 stuks per jaar gebouwd, en hopelijk kan Porsche dit opschalen als de auto een succes blijkt. 

In onderstaande video loopt u mee met verschillende stappen in het productieproces. Aardige details: de robotwagentjes die de accupakketten komen brengen en het onvermijdelijke handwerk, dat naast de gerobotiseerde stappen wordt gedaan. Wist u trouwens dat Porsche letterlijk diep heeft moeten graven voor de uitbreiding in Zuffenhausen? Plaatselijke wetten staan het niet toe hoger dan 38 meter te bouwen, omdat anders de aanvoer van frisse lucht richting Stuttgart in het gedrang komt. Om die reden heeft Porsche een gat van 25 meter diep gegraven, om zo toch een 63 meter hoog gebouw kwijt te kunnen.