Nabestaanden verongelukte Apple-werknemer klagen Tesla aan

Op 23 maart 2018 crashte de 38-jarige Walter Huang met zijn Tesla Model X op een snelwegafscheiding. De auto vloog in brand en Huang overleed. Zijn familie klaagt nu - na een jaar getrouwtrek - Tesla aan.

Huangs crash is een van de meest in het oog springende dodelijke ongelukken met een Tesla. Niet alleen zijn er scherpe persfoto's van het uitgebrande wrak van zijn Model X, zijn familie heeft er ook alles aan gedaan om het ongeluk in de media te houden. Van het begin af aan stelden zij zich strijdlustig op tegenover Tesla, wat niet echt geholpen werd door Tesla's botte statement, kort na het ongeluk.

Een uitgebreide analyse van het ongeluk, dat gebeurde met ingeschakelde Autopilot, leest u hier. In de aangespannen rechtszaak wordt niet alleen Tesla, maar ook de staat Californiƫ aangeklaagd (vermoedelijk omdat de afscheiding al beschadigd was door een eerdere impact), zo meldt ABC7 News. Zij stellen dat een mankement aan de Model X Huang de dood in heeft gejaagd, Tesla houdt het op nalatigheid van de bestuurder. We zijn geneigd ons bij Tesla's lezing aan te sluiten, vooral omdat ze vanaf het begin af aan hebben gesteld dat Autopilot ondersteunt, en niet de bestuurder vervangt. Maar Amerikaanse rechters hebben in het verleden vaker bewezen vrij ver met het pleidooi van de consument mee te gaan...