Code oranje voor Interlagos: kwalificatie in gevaar 

De vrijdagkwalificatie in Brazilië lijkt in het water te vallen. Een aankomende hevige storm heeft voor een code oranje-situatie gezorgd rond het circuit.

Code oranje voor Interlagos: kwalificatie in gevaar 

Het laatste sprintweekend van het seizoen dreigt ondermijnd te worden door extreem weer. Zware regenval en windstoten van tussen de 60 en 100 kilometer per uur bedreigen de regio rond het circuit van Interlagos.

De Braziliaanse autoriteiten hebben code oranje uitgeroepen over São Paulo en omstreken. Hierdoor komt de vrijdagkwalificatie voor de Grand Prix in gevaar.

Bijzondere uitdaging

Door het zware weer op de vrijdag komt de FIA voor een bijzondere uitdaging te staan. Op een normaal weekend waren de eerste vrije trainingen simpelweg geschrapt en zou men genoegen moeten nemen met FP3 en de kwalificatie. Aankomende zaterdag is het immers droog.

Vanwege het Sprint Shootout format staat de zaterdag echter in het teken van hele andere zaken. Er kan feitelijk dus niet gekwalificeerd worden voor de grote race.

Dubbel tellen

Het is nog niet eerder voorgekomen dat de GP-kwalificatie weggevallen is tijdens een Sprint weekend. In theorie zou de FIA de kwalificatie van de Sprint echter kunnen laten gelden voor zowel de zaterdagrace als het hoofdevenement. De enige vrije training kan immers niet tot competitieve sessie gebombardeerd worden, mocht deze droog genoeg zijn. De tijd zal het leren of dat soort drastische stappen nodig zullen zijn.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool