Autsloperij zet dief metershoog vast met heftruck (video)

Een medewerker van een Amerikaanse autsloperij kwam met een creatieve manier om een onderdelendief te pakken. Met een heftruck tilde hij de auto waar de crimineel ingebroken had metershoog de lucht in.

Autsloperij houdt dief aan met heftruck (video)

Een autosloperij is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als doelwit van diefstal. Er val - afgezien van katalysatoren vol waardevolle metalen - immers niet zoveel te halen in een veld vol afgedankte auto's. Bij Arlington Auto Wrecking in het Amerikaanse Akron, Ohio hadden ze echter te maken met een plaag.

Na meerdere inbraken op het terrein wist een medewerker de dief op heterdaad te betrappen. De klaploper had zich in het wrak van een Nissan Murano weten te werken. De medewerker pakte meteen zijn flinke heftruck erbij en tilde de Nissan metershoog de lucht in.

Draaideur

De angst voor een harde landing hield de dief in de auto, waardoor de sloopcrew rustig kon wachten op de lokale politie. Uiteindelijk kon de 26-jarige Alexander Funk ingerekend worden. De man werd verblijven op verboden terrein en het bezit van gereedschap met criminele bedoelingen ten laste gelegd.

Funk had namelijk een decoupeerzaag bij zich in een poging om zich katalysatoren buit te maken. Volgens Funk was zijn bedoeling om koper uit de Murano te strippen. Aangezien hij nog niets gestolen had bleef een aanklacht voor diefstal uit. Mr. Funk hangt een maximale straf van in totaal 210 dagen cel en een boete van 1.250 dollar boven het hoofd voor beide vergrijpen.

Algemeen
  • 19 News