Opgelet: code geel in hele land door zware windstoten 

Het kan nog wel eens spannend gaan worden op de Nederlandse wegen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land.

Opgelet: code geel in hele land door zware windstoten 

We moeten vanmiddag weer even extra opletten op de weg. Voor het hele land is vandaag namelijk een code geel-situatie van kracht. Dat is geen reden tot absolute paniek, maar toch even goed om te weten. Althans, dat vindt het KNMI. De instantie heeft het hele land geel gekleurd vanwege zware windstoten na de lunch.

Zware windstoten

De storm komt rond 13:00 vanuit het westen het land binnen. Je kunt dan rekening houden met windstoten tot 75 kilometer per uur landinwaarts. Aan zee loopt het op tot zo'n 90 kilometer per uur.

Het waaien gaat uiteraard vaak gepaard met hevige buien. Losgeschoten takken en slingerende bestelbussen en vrachtwagens liggen dus in de lijn der verwachtingen. Ook kan je fietstochtje toch net effe wat langer (of korter) duren.

Even opletten

Het weer zal volgens het KNMI rond een uur of zes 's avonds weer gaan liggen. De avondspits zit er dus nog middenin. Code geel betekent overigens niet dat de overheid (en verzekeraars) je afraden om de weg op te gaan. Dat soort drastische adviezen zijn er pas vanaf oranje en rood. Je kunt dus vrolijk op pad, maar het is verstandig om toch een beetje extra op te letten.

Nieuws
  • NL Beeld / Proshots