Britse Porsche-rijder valt Amsterdamse fietskelder binnen 

Woops, awfully sorry! De bestuurder van een 911 Targa had het in onze hoofdstad even bij het verkeerde eind.

Britse Porsche-rijder valt Amsterdamse fietskelder binnen 

Je weg vinden in een onbekende stad is niet altijd even makkelijk. Zeker niet in een compleet ander land, waar je de borden niet kunt lezen en ze aan de andere kant van de weg rijden.

Dat ondervond de Britse bestuurder van een Porsche 991 Targa gisteren aan den lijve in hartje Amsterdam. De beste man reed zijn dikke Duitser namelijk pardoes een ondergrondse fietsenstalling in.

A bicycle what?

Waarschijnlijk zag de vrolijke eilandbewoner de ingang van de fietsenkelder aan voor die van een ondergrondse parkeergarage. Een heuse prestatie, aangezien er geen belijning of oprit naartoe loopt. Vanwege de scherpe hoek van de afdaling zag de Porsche-rijder te laat in dat hij een flinke fout gemaakt had. Pas een paar meter verderop kwam de Porker tot stilstand.

Met behulp van de standaard vierwielaandrijving van zijn Targa-model kon de onbedoelde ramptoerist zich langzaam achteruit bevrijden uit zijn benarde positie. Daarbij raakte hij nog wel even een muurtje en een paaltje. De volgende keer zal hij ongetwijfeld iets beter op gaan letten.

Nieuws
  • Porsche