Tanken vervelend? Deze pomp gaat constant reclames op je afvuren

Je zult vanaf volgend jaar geen moment rust meer kennen aan de pomp. Een deal tussen TinQ en Smarter Nozzle zorgt ervoor dat je op 250 locaties constant bestookt wordt met reclames vanuit het vulpistool.

Tanken vervelend? Deze pomp gaat constant reclames op je afvuren

De wereld zit vol met vierkante meters. Leuk om in te leven, maar aan die ruimte kun je veel beter geld gaan verdienen. Elk oppervlak zonder reclame is immers maar verspilde moeite in de ogen van echt fanatieke ondernemers.

Dat snappen ze bij tech startup Smarter Nozzle maar al te goed. Het bedrijf werkt al jaren aan het innovatieve Nozzle TV, een klein TV-schermpje op maat gemaakt voor vulpistolen. Zo moet die vervelende bezigheid bij de pomp vermakelijk geen worden. En kunnen er flinke pegels verdiend worden, natuurlijk.

250 stuks

Sinds woensdag is Nozzle TV meer dan een gimmick. Smarter Nozzel heeft op de Tankstation Vakbeurs in de Jaarbeurs Utrecht namelijk een lucratieve deal gesloten met tankstationconcern Enviem. Het Nederlandse bedrijf is exploiteur van onder ander Gulf, BP en TinQ.

Voor die laatste formule zullen maar liefst 250 van de 400 pompen voorzien worden van Nozzle TV. Klanten van die stations zullen filmtrailers, 'lifehacks', nieuwsberichten, recepten en uiteraard een vracht aan reclames onder de neus krijgen.

Het is nog maar het begin

Voor sommige TinQ-pompen zal het niet blijven bij Nozzle TVs. Enviem wil de pomp zelf namelijk ook nog gaan voorzien van beeldschermen om reclameboodschappen af te spelen. Je zult dus vanaf twee plekken binnen een paar vierkante meter met beeld en geluid bestookt gaan worden. Heerlijk voor de gemiddelde telefoonverslaafde die zich daarna toch al append door het verkeer beweegt, maar voor de oudere bestuurder zal het even wennen zijn.

Smarter Nozzle ziet echter potentie voor het concept. Oprichter Pascal Van Nisselroy hoopt de overige TinQ-stations in Nederland, Duitsland en België in de toekomst ook van de apparaten te voorzien. Wellicht zal dat voorbeeld door andere aanbieders gevolgd gaan worden. Lange rijen bij de pomp door afgeleide klanten lijken daarmee onvermijdelijk.

Nieuws
  • Smarter Nozzle, NL Beeld / Regiofotografie